Иво Тонев: В понеделник ще подам оставка като председател на УС на "Левски"


Иво Тонев: В понеделник ще подам оставка като председател на УС на "Левски"

1798 0

Иво Тонев ще подаде оставка като председател на Управителния съвет на "Левски". Това заяви самият той след днешното заседание на Управителния съвет на клуба.

"Взел съм решение, в понеделник депозирам оставката си като председател на УС на Левски. Говоря от собствено име, не съм водил разговори с другите мажоритарни акционери. Единствените, които знаят, са жена ми и сина. Споменавам сина си, защото не познавам по-голям левскар от него".

"Не бягам, не се отказвам по средата на пътя, но отказвам някой да се гаври с името ми", категоричен бе Иво Тонев.

Той заяви, че единствените, които могат да променят решението му са феновете, които да покажат безрезервна подкрепа.

Тонев коментира и ситуацията в "Левски" - какво се е променило за последните две години и защо Стойчо Стоев вече не е треньор на "сините".

"Много малко хора разбраха през какво трябваше да преминем, за да получим лиценз. И до ден днешен хората от комисията коментират как сме успели да внесем документи и да се разберем с всички, на които "Левски" дължеше пари. Стигна се до юни месец, когато Тодор Батков дари притежаваните от него акции на мен, Александър Ангелов и Николай Иванов.

Когато започнахме, това ще го кажа може би в началото на следващия месец, когато ще направя един по-точен финансов анализ и отчет за годината, заварихме доста дългове и проблеми. Голяма част бяха подписали споразумения с футболисти, клубове и започнахме подготовка с може би не повече от 8-10 футболисти. Тогава в разговор със спортния директор и треньора - целта пред тях беше да се постараят да се доближим максимално като игра до Лудогорец и да се класираме в евротурнирите", заяви още Иво Тонев.

4 отбора получиха лиценз за "А" група

Той заяви, че причината, поради която е освободен Стойчо Стоев е, че не е успял да доближи играта на отбора до тази на Лудогорец. "Ако някои са забравили "Левски" не беше играл в последните две години в евротурнирите. В крайна сметка се класирахме втори и ще играем в Лига Европа. Тоова, от което можем да бъдем недоволни и по тази причина бе взето решението да бъде сменен Стойчо Стоев е, че не се доближихме като игра до Лудогорец".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички