Иво Тонев се похвали: Стопили сме дълговете на "Левски" с над 3 млн. лв.


Иво Тонев се похвали: Стопили сме дълговете на "Левски" с над 3 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

2344 0

"Левски" е изчистил над 3 млн. лв. от задълженията си, разкри Иво Тонев след днешното заседание на УС на "сините".

„От 1 март досега са изплатени общо 700 000 лева на бивши треньори, футболисти и клубове, както и 2 милиона лева, които бяха дължими като заплати на футболисти, треньори и персонала на Левски. Към тази сума ще добавим и парите, преведени на НАП. Общо всичко надвишава 3 милиона лева", поясни шефът.

"Остават ни още 400 000 лева към бивши футболисти, треньори и клубове, за които сме си поставили срок до 31 декември 2015, така че да не дължим догодина пари, освен на НАП. Сега се изплащат регулярно заплатите. Мина времето, когато някой ще изсипе чували с пари. По тази причина бяха намалени заплатите. С тези три милиона можехме да привлечем добри футболисти, но после нямаше да получим лиценз. Преди 6 месеца бяхме ръка за ръка с ЦСКА и Локо Сф. Само благодарение на футболистите и всички в клуба, които стояха без пари, успяхме да излезем от тази ситуация. Целта е да бъде стабилизиран "Левски" финансово. Да се изплащат дълговете, да се изплащат навреме възнагражденията, което в момента се случва, и да се гради отбор", добави той.

Тонев каза още, че следващата сряда ще бъде представен нов рекламодател, спонсор в "Левски".

"С него водихме два месеца преговори. Полагат се усилия от клуба да спазваме изключителна финансова дисциплина. Така с двата спонсора, може да се каже, че почти сме осигурили бюджета за този сезон" обясни началникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички