Ивков: Стойчо накара халфовата линия да заработи, но не може все те да бележат


Ивков: Стойчо накара халфовата линия да заработи, но не може все те да бележат

1130 0

Бившият защитник на "Левски" Кирил Ивков похвали Стойчо Стоев за свършената работа в последните месеци. Според него треньорът на "сините" е накарал халфовата линия да заработи, което е донесло голяма стабилност в защита.

"Има голямо пробуждане в "Левски". В последните мачове от първенството бяха победени сериозни противници като Берое и "Ботев". Може би се направи голяма издънка с Поморие, но е важно, че се продължи напред. Преди година имахме подобен случай срещу Монтана на Ферарио Спасов, но явно не сме си взели урок. Въпреки всичко забелязвам значително подобрение в играта. Най-сериозен е прогресът в халфовата линия. Хората от средата на терена помагат изключително много в дефанзивен план, както и в атака. Играем бойко и пресираме съперника, когато загубим топката пък, успяваме бързо да си я върнем, тъй като сме започнали да се прегрупираме много добре", коментира Ивков пред "Тема Спорт".

"Стойчо Стоев е успял да реши и един от наболелите проблеми на тима в последно време - нестабилността в отбрана. В момента "Левски" е далеч по-прецизен и пет мача е без допуснат гол. Влизането на Живко Миланов също има влияние нещата да се подобрят. Той внесе изключително спокойствие, а и е опитен и сърцат футболист. Може би поведе останалите", посочва той.

"На всяка цена през зимата трябва да се търси нов централен нападател, защото там са големите ни проблеми. Не може само халфовете да вкарват. Следващите две срещи с Литекс и Лудогорец са много важни. Смятам, че ако вземем две равенства, пак ще е успех. С оглед на това, че Литекс играе зле, както и разградчани, то не е изключено и да поведем в класирането. Намираме се в отлична позиция да се върнем на върха. Но за целта е нужно и феновете да подкрепят сериозно отбора", допълва Ивков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички