Ивков: Сираков ми обеща, че ще вземем няколко нови играчи


Ивков: Сираков ми обеща, че ще вземем няколко нови играчи
Снимка: Официален сайт на Левски

863 0

Легендата на Левски Кирил Ивков говори преди предстоящия сблъсък с ЦСКА. Според него „сините“ никога не са били по-голям аутсайдер в дербито и всичко различно от загуба в него, ще е голям успех за тях.

"Според мен шансовете ни са много малки. А и с тези два червени картона, които получихме срещу Царско село, положението ни се утежни. Говорих няколко часа с Наско Сираков. Казах му да вземе мерки, защото освен, че имаме много проблеми, съдиите си правят с нас каквото искат. Признаха нередовен гол на Арда на „Герена“, с Царско село ни нашариха с картони точно преди мача с ЦСКА. Не си спомням откога не бяхме завършвали мач с 9 души", започна той пред "Мач Телеграф".

"Наско ми каза, че е оптимист за пролетта. Обеща, че ще вземем няколко нови играчи и положението няма да е такова, каквото е сега. Нов спонсор също чакат всеки момент. Но каквото и да става, ще е през зимата. До мача с ЦСКА няма какво да се направи. Надявам се поне съдиите да не ни режат", разкри Ивков.

"Защитата ни е много слаба, а от нея се почва една къща се гради – отдолу нагоре, не от покрива. Трябваше и ние първо да се погрижим да имаме здрава отбрана. Сега не само нямаме качество, а и количество. Контузи ли се някой – няма кой да влезе. Аз от две години говоря, че трябва да има резерви. Не бих търсил отговорност за селекцията. През лятото положението беше много тежко, нямаше никакви пари в клуба и трудно можеше да вземем по-добри играчи. Върнахме си някои наши юноши, те правят каквото могат", продължи легендата.

"За Славиша Стоянович още нищо не може да се каже. Нужно е да мине време преди да се оценява. Но мисля, че при сегашното положение в Левски, който и да е треньор, няма да е много по-различно. Поне от това, което виждам до момента, добри са му тренировките, натоварва ги сериозно“, коментира двукратният футболист №1 на България.

"Имало е доста случаи, в които Левски е бил в по-лоша изходна позиция от ЦСКА преди дербито. Когато ги победихме със 7:2, те бяха доста по-добре от нас и като игра, и като точки. През есента на 1977-а пък имаше куп контузени в Левски, включително и хора със счупени крака. Но ги победихме с 4:1. Това обаче са далечни времена. Мисля, че сега е абсурд това да стане. Всичко, освен загуба, ще бъде успех за Левски", призна бившият бранител.

По-рано днес стана ясно, че от клуба са намалили задълженията си с 3 млн. лева - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички