Ивелин Попов: Юноша на "Левски" ще играе в елитен руски тим


Ивелин Попов: Юноша на "Левски" ще играе в елитен руски тим

1422 0

Футболист на годината на България за 2015 година Ивелин Попов разкри интересна новина, а именно, че юноша на "Левски", който сега не е при "сините" ще премине в в руската Премиер Лига, предаде "Дарик".

Попето обаче отказа да назове име и не разкри повече подробности.

„И Пеев, и Сираков, и Кушев, а после и останалите са дали добро име на българите в Русия. Зимата ще има футболист в руски клуб, юноша на Левски, но в момента не е в Левски. Ще отиде в Премиер лигата. Там най-ниският бюджет е на Амкар 25-30 милиона евро.“

Националът разказа за първеснтсвото в Русия и неговия Спартак. "Много добре се чувствам. Приятно ми е тук. За първи път от 15-16 години сме на първо място със Спартак. Надявам се в края на сезона да се поздравим с шампионската титла. Предстои ми почивка, по празниците сме тук, за Нова година ще отидем някъде със съпругата ми. После почваме наново – подготовка, лагери".

"За Футболист на годината аз бих гласувал за някой, който е играл през цялата година на добро ниво, но не бих назовавал имена, но има такива играчи. От гледна точка на националния отбор, направихме две неприятни загуби с много голове. Но виждате, че в групата два отбора са с по 7 точки, други са с шест. Люксембург направиха хикс с Беларус, Швеция и Холандия се измъчиха. Когато през март дойде Холандия тук, нещата ще се обърнат сериозно в наша полза", заяви още Попов.

"Победата ни над Беларус ни донесе увереност. Аз познавам добре някои играчи, следя и БАТЕ Борисов в беларуското първенство. Сериозен отбор и тази победа за нас е много ценна. Едно-две места е разликата между нас. Хубчев? Всеки един треньор вкарва нещо ново. И Ивайло Петев, и Стоилов, и Пенев, и Матеус, от всеки съм научил нещо. За Хубчев – той е строг, но справедлив".

"На терена никой не обръща внимание кой от коя държава е, важното е да почувства приятел. Дълги години и феновете на Спартак не са виждали титла и купа. В Русия Спартак е религия. Всеки негативен резултат го изживяват болезнено".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички