Илиан Илиев: В Левски нямах силно ръководство зад гърба


Илиан Илиев: В Левски нямах силно ръководство зад гърба
Снимка: Getty Images / Guliver

1342 0

Бившият наставник на Берое и Левски Илиан Илиев заяви, че няма желание да се връща в България, защото у нас вече няма уважение към хората. Пред "7 дни спорт" Илиев, който в момента е начело на анголския "Интерклуб", сподели още, че в Левски не е имал силно ръководство зад гърба и че то непрекъснато е чакало одобрение от феновете.

"Едно нещо е сигурно, че нещото, което в момента най не ми липсва, е българският футбол. Липсват семейството, близките, приятелите, но футболът - не. Има едно нещо, което в България се загуби в последните години - респект и уважение към човека. И това не е само във футбола. На този етап нямам желание да се връщам в България.", категоричен е Илиев.

Той бе запитан и за бившия му клуб Левски: "Левски не искам да го коментирам. Мина доста време и не искам да се връщам назад. Дали съм обиден, или не, няма значение. Само ще кажа, че за да успее някой в нашите грандове, трябва да има силно ръководство зад себе си, което да не ходи за всяко свое решение да се съветва с фенклуба и да чака одобрение от тях. Аз, за съжаление, нямах такова."

Илиан Илиев не пропусна да коментира и темата за националния отбор по футбол и неговия нов треньор Ивайло Петев. "Пожелавам успех на Ивайло Петев, знаейки, че ще му е трудно, защото националният отбор е отражение на футбола и най-вече на ръководенето му. Любо Пенев направи добри мачове, но когато ти отровят обстановката и няма кой да застане зад теб в труден момент, си свършен. Това го знам от личен опит. Гледах мача с Италия, лесно се дава акъл, когато си зрител. Мисля, че резултатът е добър, съпоставен с това, което показахме като игра през по-голяма част от двубоя. За класиране може би все още имаме шансове. По-важно е да се започне да се гради отбор за в бъдеще, защото видяхме, че играха същите футболисти, както при Пенев.", сподели Илиев.

За сега Илиан Илиев се представя добре начело на "Интерклуб". Той пое отбора през май миналата година в много тежко състояние, но в момента тимът е лидер в първенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички