Играчът Гонзо не губи в Ловеч, треньорът - винаги


Играчът Гонзо не губи в Ловеч, треньорът - винаги

1301 0

Дербито Литекс - Левски съществува по-малко от 20 години, но вече е пълно с история и любопитни моменти. Това важи още по-силно и за персоналното участие на Георги Иванов в тях. Легендата на Левски, който ще изведе отбора в неделния мач в града на люляците, ще търси първия си гол, първата си точка и първата си победа като треньор на „сините" там. Гонзо ще се появи за трети път в това си качество в Ловеч. През 2010 година той загуби тежко с 0:3 в дебютния си сезон като наставник. Левски игра слабо в този мач и го завърши с 9 души. Реферът Стефан Спасов изгони Георги Сърмов и Петер Петраш.

Две години по-късно Георги Иванов на пожар бе върнат на треньорския стол в Левски. Той освободи поста по собствено желание през есента на 2011-а, за да бъде назначен Николай Костов. През април 2012-а на „Герена" се осъществи пълна промяна и Костов си тръгна, за да дойде Гонзо.

Левски отново загуби - този път с 0:1, макар да игра доста по-добре. Антигероят тогава бе Христо Иовов, който през второто полувреме пропусна да вкара от две много изгодни ситуации. Само кръг по-късно, след като Левски падна и от Лудогорец на „Герена" с 0:1, Георги Иванов отново си тръгна.

Доста по-хубави, поне по отношение на резултатите, са спомените на Гонзо като играч на Левски от мачовете срещу Литекс. Гонзо нито веднъж не загуби шампионатен мач в Ловеч. Въпреки това се разписа само в един двубой на стадиона в града на „люляците". Това беше в последния му сезон - през април 2009-а, когато Левски победи с 2:1. „Синята" деветка отбеляза и двата гола, които по-късно се оказаха безценни по пътя към титлата. След мача пък той бе понесен на ръце от щастливите фенове на Левски.

Дотогава обаче въпреки липсата на загуби от Литекс конкретно неговата игра традиционно почти никога не вървеше. Гонзо пропусна няколко дербита (включително и в Ловеч) поради наказания, други поради контузии. Преди споменатия сблъсък с двата вкарани гола той не само не се разписа на стадиона на Литекс, но така и не изигра нито един мач докрай. Напускаше или контузен, или треньорите го сменяха, защото играта не му вървеше.

Литекс беше и един от съперниците, срещу които Гонзо най-дълго чакаше първия си гол. Отбеляза го чак на 10 март 2001 година - цели 4 години след идването си на „Герена". Тогава Левски победи с 2:1, а след попадението на Гонзо с глава резултатът стана 2:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички