Хубчев е спечелил само 51,5% от мачовете си с Левски


Хубчев е спечелил само 51,5% от мачовете си с Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

1499 0

Вчера председателят на НКП на Левски - Степан Хиндлиян, разкритикува сериозно Петър Хубчев, който до вчера беше треньор на тима. Той заяви, че начело с четвъртия в света "сините" не са спечелили един важен мач. Статистиката сочи, че резултатите на Хубчев на "Герена" наистина не отговарят на клубните амбиции, поне на тези, които Левски имаше преди кризата.

Под ръководството на бившия национален селекционер 'сините" са спечелили едва 51,5% от мачовете, които са изиграли. Хубчев е водил тима в 33 двубоя във всички турнири. Резултатите на специалиста са 17 победи, 8 равенства и 8 загуби. В тези срещи "сините" вкарваха средно по 1,51 попадения (50 гола).

В 11 двубоя тимът не успя да порази противниковата врата. Левски инкасира общо 28 гола - средно по 0,84 на двубой. В 17 срещи "сините" не позволиха да им бъде отбелязано попадение. Хубчев оставя Левски на четвърто място в класирането - на 13 точки от водача Лудогорец. Те обаче могат и да не запазят позицията си, тъй като Славия има само пункт по-малко.

Левски е и пред отпадане в Купата на България. В първия полуфинал в турнира "сините" загубиха с 0:2 от актуалния шампион Локомотив (Пловдив). Появи се информация, че Хубчев не иска да подаде оставка, а е настоял да му се плати неустойка (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички