Хали Тиам: Първа лига е на прилично ниво, целите ми с Левски са Купата и...


Хали Тиам: Първа лига е на прилично ниво, целите ми с Левски са Купата и...
Снимка: Официален сайт на Левски

1113 0

Халфът на Левски Хали Тиам разкри как се чувства в България и на "Георги Аспарухов" и сподели какви са амбициите му. Сенегалецът говори пред изданието wiwsport.com.

"В момента се чувствам добре - в нов клуб, нова страна и ново първенство не винаги е лесно, но имах късмета да имам добри съотборници, които ми направиха живота лесен. В Левски преминах заради липсата на игрово време в предишния ми клуб Динамо (Москва). Един месец след като пристигнах, се смениха почти всички служители на клуба, а новият треньор ме информира, че няма да разчита на мен", сподели халфът.

Той заяви, че е доволен от нивото на българското първенство, което сравни с полската Екстракласа.

"Днес шампионатът на България има уважавано ниво. Можем да го сравним с полското първенство, например. Щастлив съм, че откакто съм професионалист, никога не съм играл във втора дивизия", посочи сенегалецът.

"Основната ни цел с Левски е да спечелим Купата на България, която е много важна за клуба и за феновете. Но също така да завършим минимум на трето място в първенството", призна Тиам.

Полузащитникът сподели още какви са личните му амбиции.

"Амбициите ми никога няма да се променят, а те са да прогресирам всеки ден и да заиграя в много по-голямо първенство. Лично аз не мога да преценя кое първенство в Европа би ми подхождало най-много, но много специалисти ми казват, че първенствата, където ще се чувствам най-добре, са Ла Лига, Серия А или френската Лига 1", каза Хали Тиам.

Днес Левски първата крачка към изпълнението на голямата си цел - "сините" играят първи полуфинален мач срещу ЦСКА за Купата на България. Двубоя можете да следите на живо в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички