Гонзо стяга комплот срещу Херо


Гонзо стяга комплот срещу Херо

2120 0

Спортният директор на "Левски" Георги Иванов разиграва като мечка Димитър Димитров-Херо, съобщил източник от "Герена" пред "Уикенд". Херо уж трябва да поеме "сините" от началото на следващата година, но вече му писнало от номерата, които му въртят. "Нищо чудно накрая да откаже да води Левски и Гонзо да остане треньор, каквато всъщност му е скритата цел", разясни същият източник. Самият Гонзо намекна след победата над "Ботев" (3:0) в Пловдив, че наемането на Херо може и да не стане.

Панаирът с Херо почнал още преди месец и половина. Тогава бургазлията трябвало да избира нови играчи от чужбина, които "Левски" да наеме за пролетния сезон. Димитров огледал цяла група холандци и французи. Направил списък с набелязаните футболисти и цените им - кой колко струва и каква заплата ще иска.

Само, че Гонзо отрязал мераците на Херо за въпросните футболисти. Обяснил, че са много скъпи, а в "Левски" няма пари. Димитров отначало побеснял от тези номера, а след това тръгнал да търси по-евтини футболисти. Направил втори списък. Накрая обаче се оказало, че и за тях няма пари.

"Трябва да махнат някого от сегашните играчи, за да вземат нов. Иначе не става, тъй като УЕФА ги е притиснала да не харчат много заради огромната им задлъжнялост", обясниха от "Герена".

Към днешната дата Димитър Димитров въобще не знаел дали ще може да привлече нови играчи и кога. Проблемът е в това, че за нито един футболист на "Левски" няма конкретна оферта да бъде продаден, а с парите да се финансира новата селекция на Херо. В момента "сините" са извадили на сергията таланта Божидар Краев и се опитват да го пласират някъде, както стана преди това с трансферирания в Италия Антонио Вутов. Ще бъде направен и последен опит да продадат Владимир Гаджев, неговата цена била "колкото дадат". мениджъри пък предлагали словака Роман Прохазка в Кипър.

"Нищо чудно на Херо да му писне от тези циркове и да се откаже", коментират на "Герена". Освен това Димитров имал сигурни варианти за работа в Русия, Казахстан и арабския свят, които били за предпочитане пред разрухата в "Левски".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички