Гонзо: Не искаме да завършим като отбори, които ще играят няколко години във „В“ група


Гонзо: Не искаме да завършим като отбори, които ще играят няколко години във „В“ група

1305 0

Спортният директор на Левски Георги Иванов заяви, че „сините“ тръгват по-труден път. Те обаче не искат да завършат като някои отбори, които ще играят няколко години във „В“ група.

"Тръгваме по един по-труден път, по който трябва да освободим много играчи. За сметка на това, се надявам това да е една основа за следващите години. Не е добре за нито един клуб да освобождава толкова много играчи.", сподели Иванов пред БНТ и добави: "Не смятам, че сме на кръстопът. Играчите, които са показали потенциал и желание, ще останат в клуба. Луис Педро и Валери Домовчийски са освободени от нас, така че сме в тежък период. Такъв е и за старши треньора, който разполага с ограничен брой състезатели. Не трябва да бързаме със селекцията."

Относно финансовото положение на Левски той заяви: "Финансите са намалени и тази година. При всички положения ще ни трябва време. Не искаме да завършваме като някои други отбори, които ще играят няколко години във „В“ група. На мен също не ми е приятно да търся футболисти за малко пари. Нормално е да сбъркаш. В нито един момент не съм избирал играчи по мои критерии. Винаги са били спрямо финансови параметри“.

"Това са реалностите. Работи се трудно. Няма как един спортист да мисли изцяло за ангажиментите си, когато не взимаш 4-5 месеца заплата. Няколко пъти футболистите са показвали своето недоволство, че не са получали месеци наред заплати. В момента най-важното е Левски да върне доверието у хората. Чужди футболисти казват, че при нас нещата не са добре. Позагубили сме доверието си през последните години.", добави още Иванов.

Той обяви и изискванията за новите футболисти, които ще дойдат на „Герена“: "Около 200 човека сме изгледали, но искам да подчертая - в Левски трябва да дойдат футболисти, гладни за успехи. В момента футболистите ги интересува повече за какви пари ще играят и колко ще е дълъг контрактът им. За тях Левски е като институция, в която ще получават повече пари от настоящия им отбор."

Георги Иванов направи и равносметка на последната година в Левски: "В един отбор се броят резултатите, а такива нямаше през изминалата година. Надявах се да спечелим финала, но късметът и шансът не бяха с нас. Нашата къща не беше подредена така, както искаме."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички