Гонзо и Ераносян отнесоха сериозни наказания, Левски с последно преупреждение


Гонзо и Ераносян отнесоха сериозни наказания, Левски с последно преупреждение
Снимка: БГНЕС

1403 0

Треньорите на Черно море Георги Иванов и на Локомотив (Пловдив) Едуард Ераносян са наказани с лишаване от правото да ръководят отборите си от резервната скамейка за по три мача всеки и с глоби в размер на 2000 лева заради невъздържаното си поведение.

Георги Иванов си позволи да хване за гушата четвъртия съдия на мача Славия – Черно море. Едуард Ераносян си изпусна нервите на мача Пирин – Локо (Пд) на 1 март. В края на мача съдията Волен Чинков го изгони от скамейката, но Ераносян отказа да напусне терена и се заинати зад вратата на своя отбор, близо до вратаря Ел Харуби.

Според другите решения на Дисциплинарната комисия ЦСКА е наказан с глоба от 4 000 лева заради нерегламентирано навлизане на служебни лица на терена по време и след мача с Ботев Пловдив, завършил 0:0 на стадион Българска армия.

След дербито от 23-ия кръг на Първа лига между Левски и ЦСКА двата отбора ще получат финансови наказания.

Левски е наказан с 1000 лева за хвърлена бомбичка, а ЦСКА е глобен с 2000 лева заради по-голяма бройка бомбички.

От БФС разясниха, че са изпратили случая с нацистките символи сред фенове на Левски на дербито с ЦСКА към Комисията по етика и очаква бърз отговор. По правилник Левски може да бъде глобен с до 37 500 лева за подобни символи.

Има докладна записка от делегата на мача, че на стадиона е имало транспаранти със забранени символи. Случаят е отнесен за разглеждане към Комисията по етика, която трябва да вземе решение дали трябва да има санкция и колко голяма да бъде тя.

ДК очаква отговорът от Комисията по етика за нацистките символи да дойде бързо и решение да бъде обявено на следващото заседание на Дисципа на 14 март /вторник/.

Заради хвърлени предмети с последствия Левски е наказан и с 2000 лева глоба и последно предупреждение за лишаване от домакинство. Последствията са удар по играча на ЦСКА Давид Симао и докосване на страничния съдия Веселин Мишев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички