Гонзо и Балъков се изправят в съдби на кръстопът


Гонзо и Балъков се изправят в съдби на кръстопът

2290 0

В неделя Литекс посреща Левски в мач, който е от ключово значение. Не толкова за двата отбора, колкото за техните треньори. Красимир Балъков и Георги Иванов се изправят на кръстопът, а от това накъде ще тръгнат зависи още колко време ще останат начело на отборите си. Нищо че Бала към днешна дата се радва на безрезервната подкрепа на Гриша Ганчев, а Гонзо е уж до Нова година. Загуба в неделя може да сложи точка на олигарското търпение, а така също и да промени сроковете въобще на престоя на Георги Иванов в Подуяне, няма значение като какъв.

Ловеч е възможно най-лошата дестинация за втория извънгеренски воаяж на треньора Гонзо. За последно той водеше край Покрития мост Левски на пожар преди две години и нещо. Тогава поредният изгонен от него треньор отвори дупка на пейката, която Иванов реши да запълни. Не успя. Литекс на Стоичков го би с 1:0, а Левски бе на косъм от това да изпусне европейските турнири. Трябваше Иво Тонев деликатно да отстранява Георги Иванов, за да завърши Ясен Петров подобаващо сезона.

В неделя ново поражение на Гонзо в града на люляците ще унищожи нови 20 процента от кредита на доверие, отпуснат от феновете на директор Иванов и треньор Гонзо. Легендарният №9 ги излъга с Мурсия, а стартът му като негов заместник бе плачевен - загуба от Берое и измъчено 2:1 срещу Ботев. Ново поражение не само може да прати Левски при изпадащите, но и окончателно да превърне Георги Иванов в най-бития треньор на Левски в съвременната му история. А това феновете няма да простят. Все по-малко от тях ги топли спомена за черния слип на Гонзо, при положение че черният му костюм им направи ежедневието мрачно. А бъдещето никакво.

Едно такова никакво бъдеще ще има в Ловеч Красимир Балъков, ако не бие Левски! През седмицата един фен на Литекс написа в подкрепа на треньора декларация от името на всичките 9, срещу която скочиха 6 от замесените. Ясно е, че хората в Ловеч не харесват Бала, който е повече на голф игрището в Правец, отколкото на работа. При него "оранжевите" паднаха от ЦСКА у дома, отнесе ги и оня унгарски отбор с никаквото име. Добре че беше 5-минутното продължение срещу Берое и гостуването на жалкия Черно море този век, за да навири Бала къдравия си гребен. Той веднага взе да дава акъл на журналистите какво трябва да пишат, но не бие ли Левски, някой май ще му даде акъл на него да пише оставка. Защото след ЦСКА да те бие и най-слабият Левски в историята, не се преживява лесно от Гриша Ганчев. Не го е преживял на поста си и нито един наставник на Ловеч. Така че Балъков има един полезен ход в неделя - да бие Левски! Плюс за него е, че знае как се прави това в Ловеч. Вярно, вършил го е с друг отбор преди три години, когато неговият Черноморец би като "гост" "сините" с 1:0 край Покрития мост. Ако сега го направи с Литекс, ще стане интересно. Само че не в Ловеч, а в Подуяне.

Всъщност каквото и да се случи в края на уикенда, я в Ловеч, я в София ще започнат невероятни драми. Освен ако не видим някой хикс, при който май и вълкът ще е полусит и агнето горе-долу цяло.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички