Георги Василев: Левски изпитва сериозни проблеми в нападение


Георги Василев: Левски изпитва сериозни проблеми в нападение
Снимка: БГНЕС

4353 0

Бившият треньор на ЦСКА и Левски Георги Василев - Гочето коментира победата на "червените" във Вечното дерби. Освен това специалистът разкритикува нападението на Левски.

"Сблъсъкът между Стойчо Младенов и Станимир Стоилов бе дълго чакан от медии и фенове. Те обаче не влязоха от еднакви позиции в него. Отборът на ЦСКА е много пo-сработен и класен, затова и не смятам, че трябва да се разглежда толкова задълбочено надлъгването между треньорите. Победата на армейците бе напълно логична с оглед на предварителните очаквания и прогнози. Те бяха на база редицата предимства, които червените имат над Левски. Като се започне със селекция, организация, моментно състояние, самочувствие...

И двата отбора започнаха много предпазливо и сякаш футболистите на ЦСКА очакваха, че по-лесно ще си вземат мача. Ударът на Георги Миланов в гредата трябваше да им послужи като сигнална лампа, но те не подобриха представянето си и се стигна до гола за Левски, който беше прекрасен. Със сигурност трябва да се търси вина в защитните действия на армейците в ситуацията, но не бива да се отнема и от заслугите на Миланов. Това обаче бяха единствените положения за Левски в целия мач, доколкото изобщо можем да наречем тези ситуации чисти.

Два удара към вратата са крайно недостатъчно за победа във вечното дерби. Бари продължава да е загадка на върха на атаката, а пробивите на Здравко Димитров рядко са успешни. Неговите изяви са дим без огън. С просто око може да се забележи, че Левски изпитва сериозни проблеми в нападение.

От своя страна с течение на срещата ЦСКА установи контрол върху събитията на терена и показа, че е по-класният отбор. Кери вече не се нуждае от представяне или рекламиране. Играе отлично и е най-постоянният играч в тима. Пореден страхотен негов гол. Жеферсон също се представи много стабилно в центъра на терена. На другия полюс бе Вилдсхут, който има проблясъци, но все още не успява да достигне до нужното ниво и постоянство.

Първите впечатления за футболистите, привлечени от Левски в ядрото на ариергарда, сочеха, че те бързо ще влязат в ритъм. Пролича си обаче, че все още изпитват затруднения с адаптацията. Оттам дойдоха и големите проблеми на Левски. При първия гол имаше неразбирателство кой да срещне Кери, а при втория Шелис бе много леко надигран и позволи на Кайседо да се измъкне от опеката му и да се разпише. Освен това не се намери кой да го подсигури. Много трудно класните отбори допускат такива леки попадения, като в тази ситуация ясно пролича, че Станимир Стоилов има още много работа пред себе си...", коментира Гочето пред "Тема спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Одисеята на Ганчо Василев - от звезда на Мюнхен 1860 до доайен на ЦСКА (СНИМКИ И ВИДЕО)

Един от футболистите с изключително удивителна кариера е Ганчо Василев. Нападателят е звезда на Мюнхен 1860...

Реклама

Най-четени новини


виж всички