Георги Костадинов каза какво му липсва на "Левски" и колко по-класен е Лудогорец


Георги Костадинов каза какво му липсва на "Левски" и колко по-класен е Лудогорец
Снимка: levski.bg

1027 0

Халфът на Левски Георги Костадинов получи наградата за най-добър играч на 22-ия кръг на "А" група, както и за най-добър футболист на месец февруари.

Полузащитникът е с травма и пропусна последните два мача на "сините", но в 22-ия кръг се разписа за победата с 2:0 над Черно море във Варна.

"Благодаря за тези награди на моите съотборници и наставници, както и на всички треньори и журналисти, които са дали гласа си за мен", заяви бившият футболист на Берое пред журналистите.

Костадинов разкри, че контузията му е в областта на прасеца и ще се възстановява около 3 седмици. Според него, след паузата за националните отбори той ще бъде на 100 готов за игра.

Халфът защити своя треньор Стойчо Стоев и заяви, че причината за слабите мачове на тима през пролетта е у футболистите, а не у наставника или директора.

"Гледаме да се абстрахираме от тези писания, това е нещо нормално за Левски. Ние на терена трябва да покажем по-добра игра. В клуб като Левски нямаш нужда от допълнителна мотивация. В Левски винаги има напрежение, ако няма, не е нормално. Но всичко е в рамките на нормалното. Не бих желал да коментирам противниковите отбори, но според мен ние не сме на нивото, което показахме в подготовката. Сигурен съм, че ако сме здрави, и когато се стиковаме с новите футболисти, ще покажем ниво в положителен аспект и тогава няма да се говори за разлика в класите с Левски", категоричен бе той.

"Смятам, че треньорският щаб извлича почти максимума от футболистите. Говоря по-скоро за есента, тогава бяхме по-скоро с юноши. А сега през пролетта имаме нужда от време, за да покажем новото лице на Левски. Със сигурност сме по-силен отбор, но не убеждаваме с резултатите си. Но ако тренираме в пълноценен състав, през следващите седмици ще покажем друго лице. Целта е да прогресираме постоянно, но трябва още доста работа, за да направим голяма стъпка и да достигнем нивото на Лудогорец, средното европейско ниво, и през лятото да покажем нещо в европейските клубни турнири", допълни Георги Костадинов.

"Ако се притесняваме от който и да било отбор, значи не сме за Левски. За всеки български футболист би трябвало да е цел да бъде в Левски и да остави своята следа в клуба, и то с някакъв трофей, а не само с брой изиграни мачове", вярва футболистът.

"Смятам, че като качество индивидуално може би Лудогорец има малко предимство. Но те се изграждат вече от пет години. И ако ние имаме нужното време, ще станем много по-добри", посочи халфът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички