Футболната измама, наречена голмайстор


Футболната измама, наречена голмайстор

1269 0

Когато един човек е глупав, то е за дълго. Обикновено такива хора трудно събират 1+1 и никой няма право да ги вини. Сега обаче да свием малко обръча до размерите на "Герена". Ще се намери ли някой, който да обясни каква е причината за продължаващата години наред футболна измама, наречена Валери Божинов. Да, това е силно, но точното определение - футболна измама. Не е трудно да се върнем малко назад във времето и да погледнем, че няма отбор, в който Божинов да не се е провалил тотално, а след това да бъде и изгонен. Прави го и сега в Левски. Колкото и да не иска да си признае, това вече са неговите възможности и капацитетът му е с нисък процент на полезно действие. Показателите в играта на Валери са трагично стряскащи. А срещу ЦСКА, в който мач нападателят трябваше да изоре терена, се запомни с това, че беше в тимовия лист. Божинов само разнасяше екипа, а толкова много се канеше на армейския тим.

Въпреки че спря да дава интервюта, не един и два пъти той е обяснявал на публиката, че иска да вкара на ЦСКА. В момента Божинов прилича на дебел дюнерджия от закусвалните в Студентския град. Не така трябва да изглежда професионален футболист, особено такъв, който защитава синия екип на 26-кратните шампиони.

Не може да му се отрече, че нападателят има желание, но само то не е достатъчно. Ако Валери тича от центъра до вратата, после ще му трябват 5 минути почивка да се възстанови. Обаче щял да вкарва голове, как ще стане не е ясно. Тази глупост струва страшно много пари и на Левски. На "Герена" подписаха с него преди два месеца, а сега се чудят какво да го правят. И те се заблудиха като много от феновете. На Божинов му трябват три месеца, за да влезе що-годе в прилична форма. Видяхме нещо подобно в края на миналия сезон, когато той вкара няколко мача поред. Тогава Божинов беше във форма и му личеше, беше тартор и не случайно получи покана да остане при "сините". На всичкото отгоре Пепе Мурсия му даде лентата след само шест месеца в отбора. Гонзо пък го дари с пълна свобода и дори му подари няколко дни повече почивка. За Левски почивните дни на Божинов са проблем. Колкото повече Валери се задържи по екзотичните места, толкова повече време му трябва да си спомни, че е футболист. Проблем не само в него, разбира се. Сега обаче темата е той.

На "Герена" са закъсали като Марко на Косово поле, но това не е оправдание за правенето на една и съща глупост. Шест години Валери е силен само с Алисия и Николета.

За футбол не може и дума да стане. Луташе се от отбор на отбор, но толкова. Какво трябва да стане, за да се разбере от всички, че той вече футбол не може да играе, колкото и да му се иска. Всъщност Божинов не е виновен и не трябва да бъде руган от феновете, защото няма и кой да влезе на негово място. Освен Гонзо да сложи екипа и да седне на пейката за смяна на Валери.

Сега се питаме, кога Тодор Батков и подчинените му ще обявявт следващия план 2043. Заключението е просто - глупостта в Левски е равна на безсилието им.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички