Франсис Нар е бил по-скъп от Обертан, Гомес и Рошу взети заедно


Франсис Нар е бил по-скъп от Обертан, Гомес и Рошу взети заедно

1994 0

Един от най-добрите български футболни агенти Николай Жейнов разкри, че триото Габриел Обертан, Нелуц Рошу и Жорди Гомес е струвало по-малко от Франсис Нар - крилото на Левски, което е нарочено за гонене, след като записа поредица от слаби мачове, с които вбеси ръководство и фенове.

Опитният мениджър сподели, че преговорите с бившия играч на Манчестър Юнайтед са продължили близо 3 седмици, след като е трябвало да бъде убеден, че Левски може да му помогне така, както и той на отбора.

"Около 15-20 дни продължиха преговорите с Габриел Обертан. Такива футболисти не искат само отбори, в които да играят и да получават пари. Има много неща, които правят впечатление на играчи като Габриел - страната, проектът, отборът, президентът, феновете и много други неща. Имаше много въпроси, на които трябваше да отговорим, преди да се стигне до сделка", каза Жейнов в предаването "Спорно за спорта" по телевизия BiТ.

"Само за един футболист е платена трансферна сума - Рошу. Не е моя работа да казвам каква е, но другите дойдоха като свободни агенти. Платихме доста по-малко, отколкото струва Нар например. А и Адениджи. Нека хората помнят добре и виждат кой е отговорен за това трансферите на Франсис, Бабатунде, Сандберг и Менголо", заяви още футболният мениджър. Sportlive.bg разбра, че трансферът на Нар е бил около 200 хиляди евро.

"Клубовете трябва да инвестират в кадри. В хора, които разбират от самата материя, носят отговорност и разбират, че след поредица от грешки, техният стол започва да се клати. Клубовете имат такава нужда. И тук не говорим само за Левски, но и за ЦСКА, Ботев, Лудогорец. Навсякъде трябва да има хора, които са се доказали в професията си, а не тепърва да се учат", категоричен бе Жейнов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички