Финансист: Русев не е собственик на "Левски", ако не успее с БТК, ще напусне


Финансист: Русев не е собственик на "Левски", ако не успее с БТК, ще напусне

5022 0

Обявеният като разследващ журналист, финансист и акционер в "Левски" Мирослав Иванов обяви пред телевизия "BiT", че бизнесменът Спас Русев още не е собственик на "синия" клуб. Той посочи, че няма вписване на промени и заявено такова в Търговския регистър.

Иванов заяви, че идването на Русев на "Герена" е "част към една по-голяма сделка и разместване на икономически субекти".

Както е известно, в края на месец август бе сменена собствеността в "Левски" и тримата досегашни собственици Николай Иванов, Александър Ангелов и Иво Тонев безвъзмездно прехвърлиха акциите си на Русев.

"Това общо събрание най-много ми прилича на едно партийно събрание от близкото минало. Едно време, пък и сега, излизаха едни хора на трибуните и казват разни неща. Акционерите имат възможност да попитат за детайли по точките. Това е първото общо събрание, на което се обявява смяна на собствеността. Смяната на акционерите в „Левски“ бе като един празник. За втори път в рамките на година и малко повече контролният пакет акции в „Левски“ не се купува и продава, а се дарява. Това само по себе си показва отношение. Новият собственик получава един подарък. Появява се един човек и ние не знаем каква е неговата визия за „Левски", коментира журналистът.

"Старите собственици се появиха с визията какво ще се случи в „Левски“ само преди година – голям стадион, клуб в Лига Европа, изчистване на старите задължения и начина, по който се управлява „Левски“. Какво видяхме като резултат – нула. Тази смяна на собствеността говори само едно – че сделката по влизането на новия собственик в „Левски“ не е основната и че "Левски“ е допълнителна част към една по-голяма сделка и разместване на икономически субекти. Ако „Левски“ беше обект на истински интерес, щеше да има инвеститор“, сигурен е той.

Финансистът каза, че няма вписване на промени – нов надзорен съвет и нови акционери, няма и заявено вписване в Търговския регистър. Това говори, че Спас Русев очаква да успее да влезе в ръководството на БТК, за да може след това да влезе и в "Левски“.

"Аз се опасявам, че ако това пропадне и Спас Русев не успее да влезе в ръководството на БТК, той няма да се задължи дълго време в "Левски“, убеден е Иванов, като показа и документите от Търговския регистър. - Не знам кой ръководи "Левски“, завърши той.

Разследващият журналист говори и за дълговете на "синия" клуб. Той посочи, че задълженията, които се цитират, са от порядъка на 20 млн. лв. Има и 12 млн. лв. задължения за ремонт на трибуната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички