Фигейредо потвърди: Напускам Левски в края на сезона


Фигейредо потвърди: Напускам Левски в края на сезона
Снимка: Официален сайт на Левски

2177 0

Афонсо Фигейредо ще напусне Левски след края на сезона. Това разкри самият португалец. "Това бе последият ми мач в нашия дом. Благодаря на всички фенове на Левски", написа 25-годишният ляв бек в една от социалните мрежи и публикува снимка от двубоя с Ботев (Пловдив) 3:2 на "Герена".

До края на кампанията на "сините" им предстоят 4 срещи, но нито една от тях не е на "Георги Аспарухов".

Защитникът пристигна в Левски през зимата под наем от френския Рен. Той се реши на този ход, за да получи повече игрово време. Афонсо обаче не успя да се пребори за титулярно място и в Левски. Вместо него треньорът Делио Роси предпочита Иван Горанов. Българинът е играчът, който направи най-голям прогрес през пролетния полусезон и напълно заслужено има място в единадесеторката.

До момента Фигейредо има 6 шампионатни двубоя за Левски, като в 5 от тях е бил титуляр и е останал на терена 90 минути. Освен това португалецът изигра цял мач в първия полуфинал в турнира за Купата на България срещу ЦСКА (2:0).

С напускането си Афонсо ще осигури средства за заплата на друг играч. Той получаваше по над 10 хил. евро от "сините", въпреки че бе преотстъпен от Рен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички