Феновете на Звезда: Откажете мача с Левски след "Сърбе на върбе"


Феновете на Звезда: Откажете мача с Левски след "Сърбе на върбе"

12928 0

Феновете на Цървена звезда призоваха управници във футболния клуб да отакажат контролата с Левски, пише "7 дни спорт". Както стана ясно, преди няколко дни "синият" клуб и тръст "Синя България" поканиха сръбския гранд за благотворителен мач. Идеята е чрез т.нар. празник Левски да спечели пари за издръжката си. Това ще е идеална реклама за тръста, който съвсем скоро ще придобие 15% от акциите на "сините".

Веднага след като новината за проверката между Левски и Цървена звезда започна обиколката си из сръбските медии, феновете на "червено-белите" взеха нещата в свои ръце. Форумите и коментарите под статиите са пълни с призиви любимият им клуб да не приема поканата на българите. Причината е издигнатите антисръбски лозунги на мача между Българтия и Хърватия.

Най-значимо внимание се отделя на плаката "Сърбе на върбе" (боен призив, популярен сред хърватите за бесене на сърби - б.р.). Хърватите, разбира се, приветстваха банера с аплодисменти. Човекът, който написа и закачи транспаранта, искаше да подразни хърватите, но очевидно незапознат с историята на Югославия, ги зарадва.

"Какво да кажем за знамето? Отхвърляйте контролата, без да му мислите!", беснее привърженик на Звезда с прозвище sajkovac в един от форумите на сръбския тим. Друг, под псевдоним Juznoprugas, пък напомня за братските отношения между агитките на Левски и Лацио. "Агитката им е побратимена с тази на Лацио. Римските ултраси са доказани фашисти. Даже двете агитки бяха заедно в мач между Лудогорец и Лацио. Помните ли, когато феновете на Левски пееха за убитите сърби преди гостуването им в Сараево през 2013 г.? Такива неща не се забравят", възмущава се привърженикът на звездашите.

От вестника се свързаха с един от тарторите на публиката на Левски, за да каже своето мнение за ситуацията и контролата с Цървена звезда.

"Феновете вдигат плакат "Сърбе на върбе" и два дни след това каним Цървена звезда за контрола. Несериозно е. От тръста се опитват да направят малък празник по подобие на юбилея, но не вярвам, че може да се случи това, особено след плаката. С какъв акъл извадиха транспаранта на мача с Хърватия. Искали с него да дразнят хърватите, а не усещат, че ги радват. Най-нормалното нещо е от Цървена звезда да откажат", обясни един от лидерите на "синя" България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички