"Феноменална история": В Русия се впечатлиха от странен факт за Роналдо от Левски


"Феноменална история": В Русия се впечатлиха от странен факт за Роналдо от Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7672 0

Доста любопитен материал излезе в Русия. Той е посветен на бразилския футболист на Левски Роналдо. Както е известно, очаква се съвсем скоро официално потвърждение на трансфера му в местния Ростов, като сделката ще бъде за около 2 милиона евро.

Изданието Sports.ru отделя време на Роналдо Сезар Соареш Дос Сантос, като пише, че историята му е "феноменална". Фактът обаче, от който остават най-впечатлени, е странен. Защото не се отнася до чисто футболните му качества или постижения.

Те се концентрират върху името му и върху това, че е кръстен на легендата на футбола Роналдо Назарио. "Те наистина го кръстиха на Роналдо" - това изречение на няколко пъти се повтаря във въпросния материал.

Още: Много пари! Левски чупи трансферен рекорд с продажбата на Хосе Кордоба

Роналдо от Левски е кръстен на Феномена заради своя брат

Роналдо Феномена с националния отбор на Бразилия

Разказана е и любопитната история зад името на играча на Левски. Цитирани са думите на Роналдо, според които той е голям фен на Назарио. Оказва се обаче, че е кръстен на бившия играч на Реал Мадрид и Барселона до голяма степен заради своя брат.

Оказва се, че по-големият брат на Роналдо Сезар Соареш Дос Сантос е бил луд фен на Назарио и е предложил да кръстят по-малкия му брат именно на него. За да почетат Феномена. И това се случило.

"През 2000 година Роналдо бе в най-добрата си форма. Аз също съм голям негов фен. Наистина ми харесва да имам същото име като неговото. За мен е супер, въпреки че е малко трудно да се сравнявам с него" - допълва към историята Роналдо от Левски с усмивка.

Междувременно, докато се чака продажбата на Роналдо, Левски преподписа с важен чуждестранен титуляр.

Още: Сделката с Ростов за Роналдо все още не е факт, Левски взима само 60% от 2 милиона евро?

Заместникът на Роналдо пристига в България, а Левски го представя до часове

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички