Емил Велев: Бразилците в Левски играят като на пясъка на Копакабана, не са подвластни на тактика


Емил Велев: Бразилците в Левски играят като на пясъка на Копакабана, не са подвластни на тактика
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2792 0

Бившият наставник на Левски Емил Велев даде интервю, в което се изказа по-критично за бразилските футболисти на "сините". Според него те не са подвластни на тактически схеми, като посочи, че "си играят футбола, който са научили от пясъка на Копакабана".

"Играят си футбола, който са си научили от пясъка на Копакабана. В момента никой не им казва какво да правят. На терена са като в естествена среда. Финтират, отправят удари и някои влизат в мрежата. За мен не са подвластни на някаква тактическа схема.

Да, постовете им са ясни - Велтон е крило, а Роналдо и Рикардиньо са нападатели и това е" - започна Емил Велев пред колегите от "Тема спорт".

Освен това Кокала бе запитан и дали "сините" ще се преборят за третото място. То дава право на участие в квалификациите на Лигата на конференциите, а в противен случай отборът ще трябва да играе бараж срещу седмия.

"Остават два кръга до края, имат теоретични шансове и смятам, че може да се постигне. Въпросът е какво ще направят в предстоящите им тежки мачове. Така ще бъде за тях, но и за опонентите им. Срещу Черно море Левски имаше късмет, отбеляза два гола, докато "моряците" не можаха да си вкарат положенията" - каза Велев.

Още новини за Левски в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички