Един треньор в Първа лига сложи всички други в малкото си джобче


Един треньор в Първа лига сложи всички други в малкото си джобче
Снимка: Оф. сайтове на Левски, ЦСКА и Лудогорец

7695 0

В Левски има подем през новия сезон, и той е виден в много аспекти. Един от тях е средната успеваемост на треньора Славиша Стоянович, който няма аналог сред колегите си в Първа лига по този показател. Сърбинът печели по 3 точки средно на мач, с което не могат да се похвалят нито треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро, нито специалиста Пауло Аутори, който води Лудогорец.

Ел Маестро печели средно по 2,29 точки на мач, а бразилецът - по 2. На четвърто място е наставникът на Черно море Илиан Илиев с 1,71, а пети е Бруно Акрапович от Локомотив (Пловдив) с 1,43.

Ето как изглежда топ 10 на най-печелившите откъм точки треньори в Първа лига:

1. Славиша Стоянович, Левски 3,00

2. Нестор Ел Маестро, ЦСКА 2,29

3. Пауло Аутори, Лудогорец 2,00

4. Илиан Илиев, Черно море 1,71

5. Бруно Акрапович, Локо (Пд) 1,43

6. Николай Киров, Ботев (Пд) 1,43

7. Росен Кирилов, Витоша 1,29

8. Златомир Загорчич, Славия 1,29

9. Красимир Балъков, Етър 1,00

10. Сашо Ангелов, Ботев (Вр) 1,00.

Този успех, който феновете на Левски се надяват да продължи дълго, не съпътства Стоянович във всички отбори, в които е работил. Най-слабо той се представя като треньор на Чангчун Ятай, където печели 0,29 точки на мач, и като селекционер на Словения с 0,89 точки на мач. Най-силно е представянето му в Цървена Звезда, където с 2,24 точки на двубой спечели титлата на Сърбия. Вторият му най-успешен период преди Левски е този в Рига - 1,64 точки средно.

Треньорът на ЦСКА Ел Маестро няма достатъчно опит, но няма и неуспехи. В единствения му отбор като старши треньор преди ЦСКА - Спартак (Търнава), той печели средно по 2,03 точки на мач и става шампион на Словакия.

Аутори е най-опитният в топ 3, след като е сменял работата си 25 пъти. Най-добри показатели той има в Сао Пауло (3,00) и Бенфика (2,50), но в първия има 2 мача, а във втория - 4. Извън тези отбори най-силният период на бразилеца е в Атлетико Минейро, където в 8 срещи печели средно по 1,63 точки на мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички