Дълговете на Левски с всеки: Наско Сираков, Тодор Батков, Спас Русев и Васил Божков


Дълговете на Левски с всеки: Наско Сираков, Тодор Батков, Спас Русев и Васил Божков
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg и БГНЕС

5464 0

Един от най-популярните привърженици на Левски е Петър Димитров. Той има и специален подкаст, в който коментира любопитни за "синята" общност теми. Една от последите пък бе относно дълга към НАП, който немалък период от време тежа много на фенове и клуб.

Дългът на Левски към НАП след всеки управляващ

Димитров сподели любопитна информация, като каза колко точно е бил дългът на "сините" към НАП след всеки управляващ в последните години. Той започна от Тодор Батков, мина през Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, след това каза и за Спас Русев, за да завърши с Васил Божков и Наско Сираков.

Още: С усмивка на лице: Илиян Стефанов проговори за операцията, благодари и на ЦСКА (СНИМКА)

Според Димитров, който говори в подкаста си "Реконтра", Батков е оставил задължения от 4,030 милиона лева (бел. ред. толкова е била главницата) към НАП през 2014-а година. През следващата година Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов увеличават главницата с 35 хиляди лева.

Според "синия" фен Спас Русев ги намалил с 1,412 млн. през първата година на управлението си, но след това главницата нараства до 6,2 милиона. Васил Божков я облекчава значително с над 50% и тя става само 2,8 милиона. А след напускането му става сложно.

Петър Димитров, който е против сегашното управление на клуба, допълва, че откакто Сираков е собственик през 2020-а задължението е нараснало и през 2022-ра е 5,5 милиона лева. През февруари тази година "сините" платиха 1,150 милиона за главницата и съобщиха, че до април 2024-та ще бъде погасена и останалата част по главницата.

Наско Сираков гледа Левски на живо

Още: Официално: Етър Велико Търново се наточи да спечели 45 000 лева от феновете на Левски

Левски успя да погаси такава сериозна сума по главницата след силните трансфери през зимата, когато продаде Уелтън, Роналдо и Дарлан за достатъчно сериозни суми. Въпреки тяхното отсъствие тимът поднови сезона успешно. След последния кръг обаче Левски остава без Костов, без трима футболисти и със сериозно предупреждение за наказание.

Определиха дата за Левски - ЦСКА, ясна е програмата до края на редовния сезон в Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички