Две колосални грешки в защита спасиха Левски срещу Царско село


Две колосални грешки в защита спасиха Левски срещу Царско село
Снимка: Официален сайт на Левски

18574 0

Левски изглеждаше, че ще допусне втора грешка в Първа лига, но в самия край на битката с Царско село намери начин да пробие станата пред Чворович и да стигне до два поредни гола, а с това и до победата с 2:0 в последен мач от 3-ия кръг.

"Сините" имаха своите моменти в мача, но като цяло трудно достигаха до добри положения. Станислав Иванов през първото и Паулиньо през второто имаха най-добрите положения, но ги пропуснаха, а изглеждаше, че мачът ще приключи при нулево равенство.

В 90' обаче защитата и Чворович допуснаха жестока грешка и подариха топката на резервата Робърта, който се разписа за 1:0. Минута по-късно Иванов се възползва от втора грешка, след като защитник на Царско село го изведе сам срещу вратаря и крилото успя да го прехвърли - 2:0.

Така 26-кратните шампиони се изкачиха на върха по голова разлика и с равен брой точки с Лудогорец - по 10. Царско село остава с 1 точка, 1 гол и без победа след качването си в Първа лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на срещата не беше особено добро за "сините", които владееха играта в средата на терена, но нямаха особена идея в завършващата фаза на своите атаки.

Все пак в 21' дойде първото положение за Левски, след като Дани Алар влезе на скорост към наказателното поле, успя да се отдели от защитник и да стреля, но прати топката в аут. 

В 31' Стаснислав Иванов направи много сериозен пропуск. След пробив на Горанов към наказателното поле левият бранител изведе Иванов сам срещу вратаря. Нападателят не успя да овладее топката добре, но все пак запази контрол, излъга защитник и отново остана очи в очи с вратаря. Крилото обаче стреля в аут от 5 метра разстояние.

В последната секунда на полувремето Паулиньо стреля, вратарят спаси, а топката се насочи към празно пространство в наказателното поле. Там Юруков щеше да нанесе изстрел, но в последния момент Мазурек го изпревари и, вместо да остави на младока да стреля, от неудобна позиция прати топката в тъч - глупава постъпка на плеймейкъра и край на първото полувреме.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна обещаващо за "сините", които можеха да се разпишат след пробив на Паулиньо. Той премина през защитата и стреля в левия ъгъл, но Чворович съумя да спаси. Последваха няколко опасни пробиви на Иванов, но той стреля в аут.

След силните 10 минути обаче 26-кратните шампиони не успяха да стигнат до гол, а след това защитата на Царско село лесно отбиваше опитите на "сините" да организират нападенията си. В средата на терена за гостите липсваше креативност, а до сериозни положения не се стигаше дори след влизането в игра на Здравко Димитров и Найджъл Робърта.

В 90' Левски някакси се добра до гол. Паулинцо успя да центрира в наказателното поле, където защитниците попречиха на Чворович да улови, топката се отби в ръцете му и се озова в Робърта, който я прати неспасяемо във вратата.

Само минута по-късно при опит на защитник да върне топката с глава към Чворович, Иванов успя да пресече подаването и да прехвърли връхлитащия вратар - 2:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦАРСКО СЕЛО: Иван Чворович; Реян Даскалов, Евертон Диас, Ивайло Марков, Мартин Кавдански, Веселин Минев, Антонио Георгиев, Уесли Ната, Родни Антуи, Божидар Кацаров, Манев; Георги Минчев

ЛЕВСКИ: Милан Миятович; Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Мартин Райнов, Илия Юруков; Станислав Иванов, Франко Мазурек, Паулиньо, Дени Алар

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Новакът в efbet Лига не се представя според очакванията и има само един отбелязан гол, две загуби и равенство срещу приятната изненада до момента Арда (Кърджали). Никола Спасов вече усеща напрежението от очакваните резултати, а сега има не по-лека задача срещу Левски.

"Сините" от своя страна отпаднаха тежко от Лига Европа, след като в четвъртък АЕК удари с 4:0 водения от Петър Хубчев тим. Това е и първи двубой в Първа лига без водещия голмайстор до момента - Давиде Мариани, който вкара 6 гола в мачовете на отбора през настоящия сезон. 

Левски спечели 2 от 3-те си мача в Първа лига, като единственото равенство беше в гостуване във Велико Търново срещу Етър (0:0).

Стартовите състави очаквайте към 20:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички