Джалоу се провалил в "Левски" заради заразна болест


Джалоу се провалил в "Левски" заради заразна болест

1202 0

Нападателят Осман Джалоу няма да играе в "Левски", защото е болен от хепатит. 26-годишният гамбиец тренира няколко дни на лагера в Анталия и дори игра в контролата с Милсами (0:0), като изработи дузпа. Той бе одобрен от треньора Стойчо Стоев и прие предложените му условия. Медицинските тестове обаче установиха тревожната диагноза.

"Разболял се е преди година и половина, но още не е излекуван. Няма да рискувам здравето на целия отбор. Не се притесняваме, защото заразата се предава по кръвен или полов път. Имаме друг вариант за нападател", коментира спортният директор Георги Иванов-Гонзо.

Sportline.bg разбра, че става дума за Хепатит B. Джалоу се е разболял от него по време на престоя си в турския Чайкър Ризеспор. Острата форма на заболяването е придружена с обща отпадналост, тъмна урина, жълти склери, болки в ставите и крайниците, гадене, повръщане и диария. Болният е неспособен да работи, заразоносител е и би трябвало да пази постелен режим за няколко месеца, докато се възстанови. Ако лабораторните резултатите след този период се окажат положителни за (HBsAg+) се счита че инфекцията е преминала в хронична.

Очаква се на проби да пристигне полякът Лукаш Гикиевич от кипърския АЕЛ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички