Девет дена преди крайния срок: 555 000 лева делят Левски от заветната цел


Девет дена преди крайния срок: 555 000 лева делят Левски от заветната цел
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5543 0

На 31 март окончателно ще стане ясно дали българският гранд Левски ще вземе лиценз за следващия сезон 2022/23 в родния футбол, а според "Мач Телеграф" "сините" ще трябва да платят половин милион лева в следващите 9 дена, за да може да се случи това.

Изданието пише, че необходимата сума е около 550 000 лева, а според наличната информация неуморната работа на Станимир Стоилов, Даниел Боримиров и Иво Ивков се е увенчала с краен успех!

По-голямата част от тези пари, близо 390 000 лева, ще отидат по сметката на бившия футболист на Левски - Насиру Мохамед. Дългът на клуба към него е двойно по-голям, но той все пак се е съгласил да бъде разсрочен и иска да получи 200 000 евро накуп до края на месец март.

Други 170 000 лв. ще бъдат пратени в четири посоки - към Стивън Петков, Живко Атанасов, Илия Юруков и Илия Димитров (до един бивши футболисти на "сините"). Твърди се, че въпреки първоначалния 'пробив' в преговорите с тях, в крайна сметка нито един не се е съгласил на разсрочено плащане и задълженията към тях трябва да бъдат изчистени на 100%.

Разбира се, с получаването на лиценз за следващата кампания, битката за финансово спасение на стадион "Георги Аспарухов" няма да приключи, но ръководните фактори в Левски се надяват, че ентусиазмът на феновете, които вече събраха над 1 000 000 лв., няма да секне, а едно добро представяне в 1/2-финала за Купата на България срещу Лудогорец би вдъхнало нов живот на кампанията "ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички