Делио Роси разказа и в Италия за работата си в Левски и безграничната любов на феновете


Делио Роси разказа и в Италия за работата си в Левски и безграничната любов на феновете
Снимка: БГНЕС

1343 0

Треньорът на Левски Делио Роси предизвика същинска еуфория сред "сините" фенове, а италианецът не спира да показва, че иска да даде много на отбора. В специално интервю за италианския "Евроспорт" Роси разказва за първите си впечатления и работата, която тепърва му предстои. 

От изданието хвърлят акцента върху това, че италианският специалист ще опита да се бори с хегемонията на Лудогорец в последните години и отново да върне Левски на върха. "За отбор от Първа лига Лудогорец има огромни финансови възможности и бюджет. Президентът на Левски е с най-важна роля, за да дойда в София, той ме убеди. Футболът тук продължава да е изключително много физически, а тактиката може да даде много на отбор като Левски. Не ми е поставена цел веднага да станем шампиони. Аз и екипът ми, и всички трябва да се научим да ходим, преди да бягаме, не съм магьосник", заяви Роси пред италианското издание. 

"Аз съм мъж на 57 години и вече знам как да обирам емоциите си, но вече исках да натрупам опит и в чужбина. Аз не съм като повечето колеги, обичам постоянно да съм на терена, да съм близо до играчите, от вкъщи към стадиона и обратно. Когато обаче семейството ми дойде при мен, успяхме да направим една разходка из града. Видях ентусиазма на хората и това остана в сърцето ми. Все още не знам български, но го прочетох в очите им, един ден ще мога обаче и да ги разбирам какво ми казват".

Той коментира и слуховете около Валери Божинов и евентуален негов трансфер на "Герена": "Вярно е, че дадох път на Божинов в италианския футбол, но аз гледам реално на нещата. Не живея в миналото със спомени, нито пък във фантазии. Ако президентът разреши, то Божинов може да тренира с нас, за да е годен на пазара през зимата", заяви още треньорът, допълвайки, че не спира да следи Серия А и как разликата между отборите все по-ясно си личи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички