Давай по-смело, Гонзо!


Давай по-смело, Гонзо!

1637 0

Новината от Левски всъщност е, че Георги Иванов продължава да се учи да стане спортен директор. А повече от видимо е, че училището не му върви, ама изобщо. Тъпото при него е, че си е изградил образ на мъжкар и изобщо е личност, която не се подава на външни или вътрешни влияния. И ако преди години той бе с неясни докрай правомощия, сега притежава цялата спортно-техническа власт. Само, че невидимата част на проблема са множеството съпътстващи фактори, с които Гонзо малко или много се съобразява, по една или друга причина.

Да вземем фактора „Лъчезар Танев“. Той е не само дългогодишен личен агент на Георги Иванов, но и нещо повече. Именно личното приятелство между двамата е основна причина в събота вечерта Гонзо да не обяви раздялата с Пепе Мурсия. Не му е лесно и на него. Иска от приятеля си агент „на пожар“ да му намери треньор и за няколко дни Танев вече е готов – ето ти го Мурсия, но нали знаеш, че му трябва време. Ясно е, че му трябва време. Та на кой треньор не му трябва такова. И наш Гонзо е готов с плановете, според които Пепе трябваше да остане на „Герена“ поне за една година.

Само, че в същото време други фактори около Георги Иванов са на друго мнение относно годишни престой на Мурсия. Тодор Батков, колкото и да се е отдръпнал от оперативното спортно-техническо ръководство, гледа че Левски никак не играе добре. Ако някой си мисли, че адвокатът не е звъннал на Гонзо да му обясни деликатно, че е нужна промяна, значи се лъже. Вярно, че не е като при Сираков с директна заповед да уволни Йоканович, но без „съвет“ няма как да е минало.

Обаче от друга страна има незаобиколим към момента фактор в лицето на претенциозните фенове. Претенциозни се отнася за онази групичка, която има изисквания спортните директори да им съобщават когато ще сменят треньора и да си кажат мнението и те. Нали помните онази пресконференция, на която ултрасите почти с арогантен тон заявиха, че от този момент нататък те ще казват кой е подходящ да бъде треньор на Левски. Защото, видите ли, било им писнало треньорите да се сменят през два месеца. Е, сега дали Гонзо е питал Гугутките какво да прави с Мурсия и кой да бъде следващият?! Ами като сменят испанеца, това нали е продължение на омръзналия сценарий – всеки треньор за 2 месеца?

Гонзо казва, че феновете са търпеливи, обаче „май вие журналистите нямате търпение“. Хм, странно. И само 3 дни след това изказване Георги Иванов изведнъж и той минава на страната на журналистите и губи търпението си. Е, какво става с едната година и с шансовете да се прави нов отбор. Един солиден директор не трябва да олеква така и да изглежда неуверен в собствените си мнения и решения.

Иво Тонев, който дори в ролята само на личен приятел на Георги Иванов, също няма как да е доволен от това, че Левски не изглежда добре. Председателят на УС говори с охота за болтовете на козирката на стадиона и бяга от спортно-технически въпроси, но сме сигурни, че Тонев също дава съвети, били те и в кавички.

Има обаче и един друг момент, който ни връща в началото. Гонзо трябва да кърши пръсти пред приятеля си агент относно въпроса с Мурсия. Най-напред Георги Иванов трябва обосновано да обясни причините, поради които сваля акциите на Лъчо Танев. Сега цяла България ще говори, че Танев е докарал свое испанско протеже в Левски и ще се спекулира относно неустойката и колко човека ще я разделят. Двегодишен договор с месечна заплата от 12 хиляди евро заплата не се прекратява лесно. Ами ако Танев настоява Мурсия да си получи всички пари до края на договора? А откъде такива пари, след като сините се чудят как да набавят спешно 30-40 хиляди евро, за да си платят летния лагер в Правец и някои други належащи комисиони и неустойки.

И сега Гонзо като изрита Мурсия, как втори път да поиска от Лъчо Танев да му намери треньор или пък играчи. Лесно е да се пънеш как испанската футблолна школа била незнам си каква, но е трудно да признаеш, че си направил грешка. Нищо лошо не е станало, Гонзо има още такива случки да преживява и да взима добри или лоши решения. Само, че – хайде малко по-смело. Стига увъртания, стига обърквания, стига съобразявания. Като са си дали власт, възползвай се.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички