Черната котка Берое отчая Левски за пети път, куриозен гол в мрежата на "сините"


Черната котка Берое отчая Левски за пети път, куриозен гол в мрежата на "сините"

2273 0

"Левски" продължи лошата си серия срещу Берое, след като загуби дербито за третото място в "А" група, играно пред празните трибуни на стадион "Георги Аспарухов". "Сините" отстъпиха с 0:1, като автор на куриозното попадение бе Елиаш да Силва в 69-ата минута.

Домакините играха 34 минути с човек по-малко, след като Мирослав Иванов получи втори жълт картон и бе изгонен в 56-ата минута. Лош късмет преследваше "сините" през целия мач, в който те загубиха заради контузии двама важни играчи - Наджиб Амари и Владимир Гаджев.

С победата, която бе пети пореден мач без поражение за "заралии" срещу "Левски", отборът от Стара Загора се закрепи на третата позиция с актив от 27 точки, с точка по-малко от втория Лудогорец. "Левски" остана четвърти с 24 пункта.

Една промяна в стартовия състав бе направил Георги Иванов в този мач, като на мястото на Борислав Стойчев в защита игра Пламен Димов. Петър Хубчев бе заменил двама играчи в сравнение с предишния мач на тима - Игор Джоман бе заменил Н'Дайе в халфовата линия, а Крис Гади бе получил доверие да действа по десния фланг вместо Станислав Костов.

Принудителна смяна още в 8-ата минута на мача обърка плановете на Георги Иванов. Крилото Наджиб Амари получи контузия в лявото бедро и бе заменен от Мирослав Иванов. В първите минути домакините бяха по-активният тим на терена, докато Берое залагаше на търпеливата игра. Въпреки това първата опасна ситуация в мача бе в наказателното поле на "сините" - в 15-ата минута Венци Христов преодоля защитата на "Левски" и центрира в малкия пеналт. Получи се разбъркване, при което Веселин Минев направи опасен шпагат и за малко да прати топката във вратата си, но Пламен Илиев все пак улови. В ситуацията гостите поискаха игра с ръка на левия защитник, който наистина срещна топката с ръката си, но вече паднал, с гръб към нея. В следващите минути играта се поизравни. Луис Педро осъществи няколко добри пробива по дясното крило, но не съумя да създаде опасност за съперника.

"Левски" бе близо до това да открие резултата в 33-ата минута, когато Георги Сърмов стреля мощно от пряк свободен удар, от около 28 метра, но нацели гредата на Макенджиев. Няколко минути след това Салим Керкар бе изведен в добра позиция в наказателното поле на съперника, но се забави и Пламен Димов успя да го блокира с шпагат. В първата минута от добавеното време Венци Христов пробва да изненада Левски, като премина покрай няколко бранителя в синьо и шутира, но топката се отклони в тялото на играч на домакините и излезе в корнер.

Берое не губи време след подновяването на играта и след 46 секунди на терена Венци Христов стигна до опасна ситуация пред вратата на Левски. След бърза контраатака през центъра Крис Гади подаде към национала на Берое, който елиминира Димов и потърси далечния ъгъл, но в аут. Ситуацията за "Левски" се усложни още повече в 56-ата минута, когато Мирослав Иванов получи втори жълт картон в рамките на пет минути -  за задържане на Гади и остави отбора си с човек по-малко на терена.

"Синята" крепост удържа 13 минути и падна. Голът за Берое дойде от статично положение в куриозна ситуация. Керкар центрира от корнер, Пламен Илиев увисна, топката срещна дясната греда, отскочи и се удари в рамото на Елиаш да Силва, след което мина голлинията за 1:0.  Домакините обаче успяха да стигнат до две ситуации, след като изоставаха в резултата. В 72-ата минута се наложи Иво Иванов да спасява Берое, след като Мигел Бедоя нахлу в наказателното поле и се озова очи в очи с Макенджиев. Бранителят на "зелените" обаче изби с шпагат. Минута по-късно испанецът пробва да си изпроси дузпа, падайки на тревата, след като се размина с Мунин и Костадинов, но без да има съприкосновение. В следващата минута Аниете отправи далечен удар, който обаче мина встрани от вратата.

Десет минути преди края на редовното време положението за столичани се влоши още повече, след като капитанът Владимир Гаджев се контузи и също напусна играта. На мястото му влезе Божидар Краев. В 85-ата минута Берое можеше да реши всичко в мача - Димо Бакалов нахлу в наказателното поле на "Левски", но реши да върне към Елиаш, който се засуети и Прохазка успя да пресече подаването му към Венци Христов. В последната минута от продължението Танко Дяков бе изведен в добра позиция и шутира диагонално, но Пламен Илиев отрази.

СТАТИСТИКА

Мач от 15-ия кръг на "А" група

ЛЕВСКИ - БЕРОЕ 0:1

0:1 Елиаш 69'

Състави:

Левски: 23. Пламен Илиев, 14. Веселин Минев, 3. Аймен Белаид, 35. Пламен Димов, 10. Мигел Бедоя, 45. Владимир Гаджев (80' Краев), 8. Георги Сърмов (70' Домовчийски), 7. Роман Прохазка, 13. Наджиб Амери (8' Иванов), 11. Луис Педро, 20. Антонио Аниете

Треньор: Георги Иванов

Берое: 22. Благой Макенджиев, 28. Веселин Пенев, 6. Иво Иванов, 3. Владимир Зафиров, 2. Илия Мунин, 21. Елиаш (90+2 Дяков), 70. Георги Костадинов, 27. Игор Джоман, 26. Салим Керкар, 11. Крис Гади (75' Бакалов), 10. Венцислав Христов (90+1 Мапуку)

Треньор: Петър Хубчев

Жълти картони: Джоман 6', Димов 27', Сърмов 34', Димов 51', Прохазка 60',

Червени картони: М. Иванов 51'+56'

Съдия: Цветан Кръстев

Стадион: "Георги Аспарухов"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички