Бунтар и суперталант: 7 интересни факта, които не знаете за Жерсон Кабрал


Бунтар и суперталант: 7 интересни факта, които не знаете за Жерсон Кабрал
Снимка: Оф. сайт на Левски

5289 0

Жерсон Кабрал е един от най-важните играчи в състава на Левски от началото на новия сезон. След неубедитените си изяви през изминалия сезон, с които не се понрави на феновете, то в изминалите няколко седмици показа, че може да е ключов играч. Той имаше тежката задача да замести контузения Паулиньо, който е сред най-креативните в атака.

С попаденията си в гостуванията срещу Ботев (Враца) и Дунав Кабрал, показа, че не само е чудесна алтернатива на бразилеца, а треньорът на "сините" Славия Стоянович може да се замисли и за вариант, в който и двамата са на терена.

Освен с качествата си, той е известен в Холандия и с буйния си нрав, ето някои любопитни неща за него:

1. Селфи-скандалът

Докато играе за АДО Ден Хааг, Кабрал има неблагоразумието да си направи селфи с шапка с емблемата на Фейенорд. Феновете на АДО полудяват, смятат го за проява на неуважение, дори за провокация.

Оказа се, че шапката е на приятел. Уж не заради това, но клубът забрани шапките на играчите. Наложи се Жерсон да се оправдава, заявявайки, че е роден в Ротердам и не е смятал, че носейки емблемата на родния си клуб ще подразни феновете на настоящия си такъв.

2. Голямата похвала

За него шведският национал Джон Гуидети казва: "Повярвайте ми, Кабрал е един от най-талантливите футболисти, които някога съм виждал". Това се случва докато двамата играят заедно за Фейенорд. Понастоящем Гуидети се състезава за испанския Алавес.

3. Музикалното увлечение

В ранните си години Кабрал е участвал в музикален проект в Холандия, наречен "Broederliefde". Музикантите, които творят в стил рап, са били подпомогнати и от халфа на Ливърпул Жоржиньо Вайналдум.

4. Проблемен футболист

Докато играе за Твенте, където е съотборник с Николай Михайлов, Жерсон е обвиняван за проблемен футболист. Жителите на блока, в който футболистът е настанен, се оплакват, че той организира шумни купони в гаража и жилището си. На тях се пиел алкохол и се стояло до късно.

"Тези истории са силно преувеличени и са пуснати с единствената цел да навредят на Кабрал и той да бъде изгонен от апартамента си", казва пред медиите агентът му.

5. Впечатли големия Роналд Куман

Докато играе във Фейнорд, Кабрал работи с легендата на Холандия и Барселона Роналдо Куман. След един блестящ мач, който Жерсон прави срещу Рода, Куман казва за него: "Ефективната му игра не ме изненадва. Знам, че има много опасност в играта си, той е фантастичен играч и е много приятно за един треньор да разполага с такова момче".

Във въпросния мач настоящият играч на Левски вкарва 2 гола и подава за третия при успеха с 3:0.

6. Конфликтът с Куман

Докато е във Фейнорд, Кабрал прави страхотен сезон - бележи 5 попадения и дава 10 асистенции. Викнат е в младежкия национален отбор на Холандия и тогава... се скарва с треньора си. Причината - иска обяснение защо е заменен.

След това дори феновете се отдръпват от него. Губи блясъка в играта си и вместо да стане един от лидерите на Фейнорд, е продаден на Твенте.

7. Има брат-близнак на име Жерсели, който също играе футбол, но е вратар. Братът винаги е подкрепял Жерсон, когато е бил разколебан или е имал проблеми в кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички