Ботев захапа Лудогорец: дава ги на Лицензионната комисия


Ботев захапа Лудогорец: дава ги на Лицензионната комисия

1434 0

От Ботев ще предоставят документи на Лицензионна комисия на БФС и Лицензионна комисия по феърплей в УЕФА, които вече са сезирани с жалби от клуба срещу Лудогорец. Това заяви членът на новият мажоритарен собственик на "канарчетата" - "Сдружение ПФК Ботев" - Георги Несторов, който е адвокат.

По този начин той отговори на Ангел Петричев, който заяви, че пловдивчани дължат 65 000 евро на Лудогорец около трансфера на Абел Анисе. Според Несторов задълженията на разградчани към Ботев възлиза на около милион и половина лева, което е 1/4 от годишния бюджет на клуба. От Ботев чакат те да бъдат изчистени до 31 март.

Относно парите за Анисе - всъщност сумата била 75 000 лева, заради ДДС. Освен това Лудогорец не бил плащал и отчисления на "канарчетата" от мачовете си в Шампионската лига.

Сумата била придобита от трето лице - "Моран Трейд", за които обаче не са възникнал вземания от Ботев.

ЦСКА пък изобщо нямали право да търсят нещо от Ботев за Анисе, тъй като трансферната му цена е изплатена на "армейците".

От Ботев са поискали УЕФА да разгледа казуса и евентуално да постави Лудогорец под мониторинг, което ще е пречка за получаване на лиценз за евротурнирите.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички