Ботев взима Цоневи от "Левски"?


Ботев взима Цоневи от "Левски"?

1216 0

Ботев (Пловдив) е на път да направи сериозен трансферен удар. "Канарчетата" опитват да привлекат в състава си двама от топ талантите на Левски Борислав и Радослав Цоневи. Договорите на близнаците със "сините" изтичат в края на сезона и на този етап те все още не са ги подновили. Двамата имат оферти от Левски, но в същото време са получили такива и от Ботев. Козът на пловдивчани е гаранцията за титулярни места, докато на "Герена" конкуренцията е по-голяма. Освен това в Пловдив Цоневи ще получават и по-големи заплати след финансовото стабилизиране на клуба.

В момента братята не играят достатъчно на "Герена" и точно това е причината да обмислят варианта да си тръгнат. Боби Цонев започна добре, след което се контузи. Брат му пък така и не успя да се наложи след това. За местата в средата на терена бяха предпочитани Джереми де Ноойер, Мигел Бедоя, Георги Костадинов и Владимир Гаджев и едва когато двама от четиримата липсваха се появяваше Ради Цонев.

Евентуалното напускане на двамата ще създаде огромен проблем пред Левски, тъй като се чака продажбата и на Божидар Краев най-късно през лятото. Мики Орачев също е желан в Полша, което може да отвори проблем кой да играе в квотата до 21 години в титулярния състав.

Цоневи влизат в полезрението и на Лудогорец още от времето на Едуард Ераносян, но засега не са били потърсени от Разград.

Източник: Меридиан мач

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички