Борислав и Радослав Цонев: Щом критикуват Меси и Роналдо, остава нас да не критикуват


Борислав и Радослав Цонев: Щом критикуват Меси и Роналдо, остава нас да не критикуват
Снимка: Lap.bg

469 0

Полузащитниците на Левски Борислав и Радослав Цоневи коментираха актуалните теми във футбола пред MAX Sport. Близнаците разказаха за тежките контузии, през които преминаха, както и за вълната от критики срещу тях.

"За Ради мога да кажа, че в трудните моменти запазва самообладание и е по-спокоен на терена. Животът не е само футбол, защото се случват и по-неприятни неща. Минават мисли да спреш футбола след някоя контузия, но когато се замислиш, няма как да се случи. Казах, че когато имаш цел, тези трудни моменти са преодолими.

Най-хубавото нещо е, когато играят млади играчи и се мисли за бъдещето на даде отбор. В момента така е в националния. Всички се опитваме да има някакво израстване. Апелирам хората да са по-положителни към нас. Даваме всичко от себе си, въпреки че знаем, че има много голяма разлика. С по-голям позитивизъм могат да се случат нещата.

Критиките са нещо, което е най-нормалното нещо във всеки един спорт особено когато играеш в най-титулувания отбор в България. Не е ОК, когато се говори за някакви случки, които са измислени, изсмукани от пръстите и някои хора се опитват да вкарат интриги в клуба. Няма как този жест да е към феновете. Ние с Ради сме вече 12 години в клуба. Станали сме тези играчи заради феновете. Голям принос имат феновете за тази игра, която показвам. Има хора, които се опитват да вкарат напрежение, което не е ОК. Ако става въпрос за играта, добре, но те си измислят някакви други неща, затова го направих този жест", каза Борислав Цонев.

Не обичам да говоря за себе си. Мога да кажа какво са ми споделяли хората за Боби, като го виждат на терена как гори в играта и може би веднага си правят впечатление, че не е толкова добър като характер. Напротив. На терена сме коренно различни. На живо сме спокойни и дори сме леко притеснителни, усеща се. Много хора си изграждат грешни впечатления. Ради премина през три тежки контузии. Намери сили да се възстанови и не само. Възвърна формата си и на моменти показа израстване. Той не се предава и е мотивиран да се доказва. Това не го умее всеки един спортист.

Когато някой ме критикува, може само да ме мотивира. Гледам да обърна нещата в позитивния смисъл и да давам всичко от себе си. Колкото по-нависоко ниво, толкова критиките са по-големи. Щом критикуват Меси и Роналдо, остава нас да не критикуват. Това е част от играта.

След сериозната част от интервюто братята Цоневи говориха по любопитни теми, като кой е по-харесван от жените, кой е по-голям инат, кой готви по-добре, кой отделя повече време на социалните мрежи и подобни", каза Радослав Цонев.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Лудогорец


Шимунджа се пребори да вземе ценно свое "оръжие" в Разград

Новият треньор на Лудогорец Анте Шимунджа идва в клуба заедно с двама помощници, включително бъдещия му асистент...

Реклама

Най-четени новини


виж всички