Бивш играч на Левски заряза футбола на 33 г., стана финансист


Бивш играч на Левски заряза футбола на 33 г., стана финансист
Снимка: Levski news

2891 0

Бившият защитник на Левски Емил Нину изостави футбола на 33-годишна възраст, за да се отдаде на финансите. Това разкри самият той пред румънските медии, които ту пишат, че бившият футболист е станал брокер, ту финансов експерт.

Нину има над 100 мача в елитната румънска лига, играл е за Стяуа, а в Левски беше през 2015 година. За да се откаже рязко от футбола, му помага убеждението, че футболистите в Румъния са "роби". Това убеждение той придобива в опита си в чужбина, включително и в София.

"Последните 3 години и половина, в които играх навън, ме накараха да разбера, че сме роби в Румъния, като спортисти. Всеки играч, който се контузи в Румъния и няма застраховка, направена от него, може да напусне футбола. Когато един футболист достигне възрастта от 30 години, той трябва да се унижава в трета и втора лига срещу заплата от 2000 леи. Много от нас правят пари от футбола, които не знаят какво да правят", коментира румънецът, цитиран от gsp.ro. А на каква професия ще се отдаде след футбола българският национал Георги Костадинов вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички