Бисер Михайлов: Ники в "Левски"? Те се чудят как да обвинят баща му за всичко!


Бисер Михайлов: Ники в "Левски"? Те се чудят как да обвинят баща му за всичко!

5373 0

Легендарният вратар на "Левски" и националния отбор Бисер Михайлов коментира вратарската криза на "Герена". 71-годишният бивш национал смята, че вината за леките голове, които отборът допуска, не е само на вратаря Пламен Илиев. Пред "България Днес" Михайлов говори и за кариерата на своя внук Николай.

Г-н Михайлов, трябва ли "Левски" да освободи Пламен Илиев?

- Много е трудно да се дава мнение за колега. В края на краищата има треньор на вратарите. За да бъдеш вратар, трябва да бъде в кръвта ти. Не става само с труд. Както казваме ние, трябва да имаш една тиха лудост. Ще бъде грешка, ако хвърлим цялата вина само върху Пламен. Нашият отбор като цяло не е добре. Какво да искаме от вратаря, когато пред него правят елементарни грешки? Този, който не е стоял на вратата, не знае какво е. Съвременният футбол е много по-скоростен, трудно е. За да сгреши вратарят, преди него трябва още десетима да са сгрешили.

Другият вратар в тима - Кристиян Наумовски, също не впечатлява?

- Питам защо го взеха. Нали уж са го гледали скаути. Другият - Стефано Кунчев, направи две грешки срещу Берое, които дори моите малки внуци няма да допуснат. След Ники Михайлов нямаме вратар, който да стои стабилно. Него за една грешка го махнаха. Георги Петков също пазеше добре, а и сега продължава да бъде на ниво в Славия. Беше грешка на ръководството, че го освободиха.

Има ли възможност вашият внук да се завърне на "Герена"?

- Едва ли... Той вече е на 26 години. Като се има предвид, че той добре знае каква е обстановката в момента на "Герена". Те всички се чудят баща му по какъв начин да го обвинят за всичко. Всеки ден публиката иска нещо от него. Отношението към Ники в чужбина е съвсем различно. Тук всички разбират от футбол.

Ще се оправят ли нещата в "Левски"?

- Гонзо се мъчи нещо, но без пари нищо не става. И ЦСКА уж нямат пари, а все намират някакви играчи, 16 точки дръпнаха вече. Нямам никакви лични впечатления от Херо. Той иска да му вземат 10 нови играчи, но нали за това трябват пари. Той Гонзо, ако ги имаше средствата, нали сам щеше да ги вземе. Футбол се прави с пари, и то с много. Аз лично съм обезверен за ситуацията на "Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички