Безпрецедентен "моряшки" обрат потопи в сълзи "синя" България и короняса Черно море


Безпрецедентен "моряшки" обрат потопи в сълзи "синя" България и короняса Черно море
Снимка: БГНЕС

3839 0

"Левски” докосваше Купата на България, след като до 92’ водеше с 1:0 на Черно море. Глупава грешка в продълженията обаче прати финала с Черно море в продължения след гол на резервата Бакари. В тях безумната защита на „Левски” подари трофея на „моряците” след гол на Куриор.

Първото полувреме премина с поделено превъзходство, като главният рефер Ивайло Стоянов реши да нажежи обстановката. Първо той показа само жълт картон на Борислав Стойчев за груб фаул срещу откъсващия се сам срещу Йоргачевич Ернандес. След това пък Стенио си изкара два много бързи жълти (заслужени) картони и в 37’ Черно море остана с човек по-малко на терена.

Чак в 72’ „Левски” материализира своето преимущество, когато Антонио Аниете се възползва от слаб удар на Прохазка, овладя топката и с финт се откри за удар – 1:0 за „сините”. Отбраната на 26-кратните шампиони обаче капитулира в 92’, когато не успя да се справи с комбинация между резервите Божилов и Бакари, а вторият изравни – 1:1 и продължения.

В тях Домовчийски направи уникален пропуск в самото начало, а през вторите 15 минути се редяха пропуски и пред двете врати. Бедоя, Краев и Коконов се отчетоха с унилани пропуски, а накрая радостта остана за  Черно море.

В 117’ Куриор направи за смях плачевната защита на „Левски”, след като размина 4-ма защитници и накрая успя да промуши топкта пред невярващия поглед на Йоргачевич. В последните секунди на мача червен картон получи Веселин Минев.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна с три минути закъснение, след като феновете на "Левски" бяха приготвили пирошоу преди старта на мача. Самият двубой почна с натиск ма "сините", а още в 3' вратарят на Черно море изби в корнер много опасен удар на Владимир Гаджев.

"Моряците" отговориха с опасно положение три минути по-късно, когато след корнер Буркхард стреля с глава, но топката излезе в аут. Темпото продължи да е много добро с отлични набези и от двата отбора, което доведе и до най-спорното положение в 20'.

След грешка в отбраната на "Левски" Ернандес връхлетя върху топката и с едно движение мина покрай Стойчев. Защитникът го фаулира и, въпреки че плеймейкърът оставаше сам срещу Йоргачевич, съдията Ивайло Стоянов му показа жълт картон, въпреки протестите за червен.

След удара не последва нищо, но "моряците" продължиха да действат по-добре. Стигна се и до втори жълт картон за "сините", когато Белаид откровено фаулира Бижев, който също се опита да се откъсне сам срещу вратаря. Минути по-късно защитникът беше изваден, след като получи растежение - Нину на терена.

В 30' "Левски" отново застраши вратата на символичния гост, след като Педро проби отдясно и пробва да комбинира с Аниете. Той отклони за Домо, който обаче беше в засада. Съдийската свирка прозвуча силно, но "сините" довършиха нападението и отбелязаха. Феновете обаче бързо осъзнаха, че голът няма да бъде зачетен. Минута по-рано пък Аниете с глава едва не откри, но ударът му беше много слаб.

В 35' ново опасна ситуация за "Левски" едва не завърши с гол. Аниете отляво успя да задържи топката и да комбинира с Гаджев на около 30 метра от вратата. Той пусна в коридор за Абди, който успя да центрира пред малкия пеналт за Луис Педро. Холандецът обаче направи ужасяващ пропуск и би над вратата.

Ивайло Стоянов стана главно действащо лице, когато в 38' за второ грубо нарушение на Стенио реферът му извади втори жълт картон и само в рамките на 7 минути десният бранител си изкара червен картон - Черно море остана с 10 души на терена.

"Сините" натиснаха в края и Абди пропусна чисто положение, което можеше да отвори мача. В 45' пък Михаил Венков беше уцелен с метално кенче от напитка, което наложи влизането на медицинския щаб - 0:0 в края на първата част.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част също почна със забавяне на първия съдийски сигнал след нова хореография от димки на стадиона в Бургас.  минути след подновяването на играта Аниете изскочи сам срещу вратаря, но прехвърлящият удар мина и над Чанович, и над вратата. Последва ново кратко прекъсване заради хвърлени димки.

В следващите 20-ина минути Черно море показа много добра физическа и тактическа подготовка, като изтласкваше лесно атаките на "Левски", а на два пъти резервата Бакари пропусна да открие резултата.

Така се стигна до решаващата 72'. Тогава Веско Минев прати балонно центриране в наказателното поле, което не беше добре изчистено. От границата на наказателното поле Прохазка пробва много неточен удар, но топката попадна в Аниете. Испанецът овладя, финтира и стреля, а топката се оплете в мрежата - 1:0 и "Лазур" избухна в "синя" радост.

"Сините" заиграха за опазване на резултата, като на терена се появи и Стефан Велев на мястото на голмайстора Аниете - това се оказа и голяма грешка в края.

Така се стигна до 92', при която Черно море шокира столичани. Центрирана топка достигна до Божилов, който свали топката за Бакари, а нападателят успя да се разпише за 1:1 - продължения.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

Още във 3' домакините можеха да се разпишат след класно отиграване на Гаджев. Той овладя в наказателното поле и с пета изведе Домовчийски сам срещу вратаря, но нападателят шокиращо стреля над вратата - уникален пропуск. Минута по-късно пък защитник изби центриране на Краев точно пред крака на Велев. Това бяха единствените опасни положения през първите 15 минути на продълженията.

Вторите 15 минути бяха в пълен контраст на първите, а още в първите секунди Бедоя не успя да засече от два метра за 2:1. Последваха нови пропуски на "сините", а удар на Краев от 4 метра с глава мина покрай вратата. Черно море също имаше уникално положение, като Иван Коконов нахлу в наказателното поле, но се препъна в тревата. Това позволи на Йоргачевич да затвори ъгъла и впоследствие да спаси.

В 116' Ивайло Стоянов реши да компенсира за непоказания червен картон на Борислав Стойчев и не свири чиста дузпа за нарушение на Куриор срещу Абди. Минута по-късно същият този защитник реши мача.

Той нахлу през центъра в половината на "сините" и направи за смях отбраната на столичани. Поред той мина през Велев, Прохазка и Стойчев, а впоследствие прехвърли топката от левия на десния си крак и успя да я промуши покрай Йоргачевич.

В последната секунда и Веселин Минев получи червен картон, след като фаулира Бакари, откъснал се сам срещу вратаря.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички