Белмонт: Тази година няма групички в тима, всеки от нас се опитва да расте покрай Обертан


Белмонт: Тази година няма групички в тима, всеки от нас се опитва да расте покрай Обертан
Снимка: Официален сайт на Левски

999 0

Играчът на Левски Антоно Белмонт беше избран за играч номер 1 на седми кръг на Първа лига. Французинът отблеяза победното попадение срещу Берое, което остави "сините" на първа позиция и преди паузата. Левски е на 3 точки от ЦСКА и на 5 от Лудогорец във временното класиране. 

"За мен това беше първо излизане от Франция. Имах малко проблеми, но тази година се чувствам малко по-добре. Надявам се си личи и се надявам на много добър сезон с Левски. Много по-добре се чувствам в България и Левски като цяло", сподели Белмонт, като допълни и каква е тайната, за да изглежда отборът като един голям колектив. 

"Всички сме приятели, уважаваме се взаимно. Тази година сме едно цяло, няма групи. Може би миналата година имаше такива предпоставки. За това помага и треньорът, който кара всеки да се чувства важен. Основното е, че се промениха тренировките. Те са по-различни и по-интензивни. Треньорът има различен подход към нас, постоянно говори с нас. Философията му за футбола като цяло също е различно. Мисля, четова, което правим в момента е обещание за бъдещето. Мисля, че ще направим много добър сезон".

Той говори и за предстоящото гостуване на тима на Локомотив Пловдив, което е тая неделя, 16 септември, от 20 часа на "Лаута". "Чух вече, че се играе трудно срещу Локомотив в Пловдив. Ние се готвихме много добре през седмицата иискаме да продължим победната си серия. Съзнаваме, че мачът ще е сложен и не си правим илюзии, че ще е лесно, но отиваме с ясното съзнание, че трябва да продължим да побеждаваме. Основните конкуренти са познати - Лудогорец и ЦСКА. Ние тази година ще се опитаме да направим нещо голямо. Имаме цел всички в отбора в края на сезона да вземем купа".

Той сподели, че никога не е съжалявал, че е избрал да дойде на "Герена" и е бил наясно, че ще преживее и тежки моменти. Белмонт обаче разкри какво е да имаш в отбора играч като Обертан и с какво му е помогнал лично на него.  "Габриел Обертан е като мой наставник, човек, който ме взе под крилото си. Също Аймен Белаид, защото когато дойдох в България дори не говорех английски и винаги е добре, когато имам съотборници, които говорят френски. Обертан определено е лидер в Левски, но колективът също е важен. Мисля, че по някакъв начин всеки един от нас опитва да расте покрай него, да го копира и той е човекът, който задава някакъв ритъм в Левски".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички