Батков намерил загадъчен инвеститор за Левски


Батков намерил загадъчен инвеститор за Левски
Снимка: БГНЕС

2850 0

"Последните две години само напразни надежди. Не, не съм имал разговори с държавници. Те си имат други грижи", заяви той.

"Винаги е възможно да се намери друг инвеститор, който да стане спонсор на отбора. Има интерес от успял българин, който отдавна не живее в България. Само това ще кажа", заяви Батков.

Според него най-подходящият модел за съществуването на отбора е да се създаде подходящо съотношение между присъствието на феновете сред акционирети и „един-двама заможни души“.

Той се надява да върне поетапно Левски на тези, които го следват. „Кампанията на ЦСКА беше за набиране за капитал, извършваше се под наблюдението на законов регулатор. При нас няма такова нещо – капиталът е внесен, акциите са при мен, аз правя каквото реша с тях. Просто хората идват, дават определена сума и получават сертификат. Така ще бъде 3 месеца. Готов съм да се разделя с целия капитал. Аз обаче не бягам от отговорност. В края на краищата ние сме принудени от обстоятелствата да функционираме като търговско дружество, такъв е законът“, разясни адвокатът.

„В конкретния момент критичната сума е милион и двеста, милион и триста хиляди. Те трябва да бъдат разплатени до март, за да получим лиценза – 400 хиляди е заплатата на първия отбор и персонала, около 400 хиляди са задължения към други клубове за привличане на футболисти и около 250-300 хиляди са траншове, дължими на освободени футболисти. Месечно сме свили разходите до санитарния минимум“, обясни най-наболелите плащания собственикът на "сините".

"Със селекцията аз не се занимавам. Не мога да кажа дали новите играчи са готови. Не е лесно, но намерихме нови играчи и това е важно. Голямата ми грешка бе през март 2004 година, когато, вместо да положа усилие и вместо да разпределя пакета с акции, аз се нагърбих с всичко. Но тогава бяха по-леки времена, имаше повече бизнес. Много хора са обсъждали с мен това как да се управлява Левски. Дори синът ми често ми дава съвети", добави с усмивка Батков.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички