Батков като Лупи - тегли кредит за заплати


Батков като Лупи - тегли кредит за заплати
Снимка: Иван Йочев

1792 0

Повод за радост имаше вчера в лагера на "Левски" в Анталия. Футболистите и всички служители в клуба са получили по една заплата от собственика Тодор Батков, пише "7 дни спорт". Според изданието парите не са свеж финансов приход от някои от анонсираните нови спонсори, а са взети на кредит от Батков.

"Синият" бос е тръгнал сериозно по стъпките на Александър Томов в ЦСКА, който има цял куп кредити за изплащане, които в крайна сметка могат да доведат до проблеми с лицензирането на клуба.

В "Левски" до момента си имат достатъчно проблеми с кредитори и стари задължения към клубове и играчи, но собственикът е предприел стъпката, за да предодврати евентуални скандали и нови мисли за бягство на играчите.

Припомняме, че в края на миналата година доста от футболистите на "сините" не бяха взимали по 3 заплати, но Батков успокои страстите, раздавайки по едно възнаграждение преди коледно-новогодишните празници.

Фондът работна заплата в "Левски" в момента е около 250 000 лв. месечно, което е близо до размера на кредита, който Батков е изтеглил. Заради кредитното си минало и настояще адвокатът е имал известни проблеми в опитите си да вземе заема, но е сполучил, след като е бил промотиран "от високо". После той е платил по една заплата на всички играчи.

Въпреки изтегления кредит Тодор Батков продължава да виси с по 40% от две заплати на футболистите. През ноември адвокатът раздаде по 60% от забавените тогава две възнаграждения, за да спре бягството на някои от чужденците, които бяха готови да пратят клуба на съд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички