Батков: Борисов премиер и "Газпром" да идва


Батков: Борисов премиер и "Газпром" да идва

2701 0

Собственикът на Левски Тодор Батков заяви, че очаква положително развитие на преговорите с руския газов гигант "Газпром" до два месеца.

Компанията е спрягана за спонсор на "сините" още от края на 2012 г. "Имахме разговори и някакво уточнение. Въпрос на време е да има развитие. Надявам се на положителен напредък в рамките на следващите месец-два. "Южен поток" зависи от това, дали скоро ще има правителство. Скоро тези, които се упражняват по въпроса, ще си го получат от народа, защото Левски е народът!", каза Батков пред "България он еър".

"Привличането на голям спонсор е функция на стабилно правителство с дълъг мандат. Очаквам тези дни в западна наша съседка (Сърбия) да се случи нещо сензационно, което да накара нашите продажни политици да се замислят", каза още адвокатът.

"Не е тайна - президентът на „Газпром" го каза пред цяла България още преди две години. Ще ни спонсорират, само ако проектът тръгне. Какво да говоря повече? Не искам да се занимавам с избори. Една партия спечели, тя си има лидер, това е. Нормалното е той да стане премиер, така е по цял свят. Както има да се пазарят? Призовавам всички политици към действие, защото България е в много тежко положение. Да престанат с тези игри".

Батков коментира и призивите за расизъм, дошли от агитката на Левски в мача срещу Лудогорц.

„Моля ви, престанете! Ако има някакви претенции към мен, не ги изразявайте така. Три мача без домакинство имахме досега, дербито с ЦСКА за малко да остане без публика".

За финал собственикът на Левски обърна внимание на думите на Наско Сираков, който каза, че държи бомба в ръцете си, която би взривила ситуацията в "синия" клуб.

"Да не говорим за бомби. Знаете какво стана, загинаха хора. Като иска, да я извади, да я покаже, да я дръпне, да я държи тази бомба, да се направи на камикадзе Сираков. Ако има нещо, да го покаже, да го каже, какво повече да коментирам".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички