Баждеков проплака: Парите от ТВ правата са ни наполовина!


Баждеков проплака: Парите от ТВ правата са ни наполовина!
Снимка: Guliver/Getty Images

1832 0

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков обяви, че "сините" ще получават почти наполовина по-малко пари от телевизионни права през новия сезон. Днес се проведе среща именно по този въпрос, тъй като първенството започва на 29 юли.

ФЕНОВЕ НА ЛЕВСКИ С ПОРЕДНА ПРОСТОТИЯ

Баждеков обясни, че повишаването на броя на отборите от 10 на 14 е част от причината за по-малкото пари, които ще получи Левски. По думите му може да се заключи, че не само "сините", но и другите членове на новата А група ще бъдат ощетени - най-вече отборите, генериращи най-голям интерес.

„Във връзка с новата схема на първенството Левски ще получи много по-малко средства от ТВ права, защото вече се разпределят между повече клубове. И клубовете, които ще имат принос за по-големи интереси, не са стимулирани допълнително, а 60% от средствата ще се разпределят поравно между клубовете.

Единствено 40% - последният транш, ще бъде разпределян на базата на класирането. Средствата ни се намаляват горе-долу почти наполовина“, обясни Константин Баждеков пред „Дарик”.

Сумата за сезон 2016/2017 е 5,5 млн. лева. От тях 10% (550 000 лева) са за БФС, а около 450 000 лева отиват в турнира за Купата. Така тимовете от новата "А" група ще си разпределят около 4,5 млн. лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички