Баждеков потвърди: В "Левски" влязоха приходи от юбилея


Баждеков потвърди: В "Левски" влязоха приходи от юбилея

1259 0

Изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков потвърди, че в клуба са влезли приходи от честването на 100-годишния юбилей. Във вторник вечерта беше направен вътрешен одит на Фондацията, която организира честването, и според него пряката печалба на ПФК "Левски" от дейността на фенското сдружение е близо 200 000 лв.

"Да, в "Левски" влязоха приходи от юбилея. Получихме 60 000 лв. за обновяване на базата на ДЮШ. Освен това ни бяха предоставени стоки за около 60 000 лева, които все още продаваме. Знам, че от Фондацията дойдоха и парите за брандиране на клубния автобус. Има и още разходи, които косвено са направени в полза на ПФК "Левски" като организирането на детски турнири и няколко благотворителни акции. Не знам обаче как е формирана сумата от 200 000 лева, която беше обявена след вътрешния одит на Фондацията", коментира пред "Меридиан мач" Баждеков.

Припомняме, че заради забавилия се с около 7 месеца отчет на Фондацията "100 години Левски" сред феновете се породиха съмнения за злоупотреби. Заговори се, че се издирват 250 000 лв., които в крайна сметка съмнения се изчистиха, след като стана ясно, че въпросната сума е точно печалбата от събитията около вековния юбилей на клуба.

"Да си кажа честно, малко ми стана мъчно, че не се отчита свършеното от клуба за честването на 100-годишния юбилей. Мога да кажа, че всички служители на "Левски" работеха безвъзмездно от сутрин до вечер, за да може това събитие да стане факт. Иначе признавам огромната работа, която свършиха феновете, и им благодаря", добави финансистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички