Антон Огнянов: Юбилеят бе единственият ми хубав миг в "Левски"


Антон Огнянов: Юбилеят бе единственият ми хубав миг в "Левски"
Снимка: Официален сайт на Левски

2289 0

Антон Огнянов бе обявен за ненужен в "Левски" година след привличането му. Халфът пристигна на "Герена" в началото на 2014-а от Любимец. Още в подготовката футболист на Виктория (Пилзен) счупи крака му. Пропусна целия пролетен полусезон, а след това така и не успя да се наложи в отбора. Разтрогна с "Левски" по взаимно съгласие. В началото на седмицата подписа договор с родния си клуб Берое. Пред "България Днес" Огнянов сподели какви са целите му с новия отбор и защо се стигна до раздялата с "Левски".

Антоне, как се стигна до преминаването ви в "Берое"?

- Имаше интерес към мен и от други отбори, но аз предпочетох да се върна в Стара Загора. Това беше моето желание. Аз съм юноша на клуба, името на отбора също изигра роля. Тимът се представя много добре през последния сезон. Това също е една от причините да избера "Берое".

Имаше информации за интерес към вас и от "Ботев" (Пд) и "Локомотив" (Сф). Свързаха ли се с вас тези клубове?

- Да, потърсиха ме. Имаше обаждания и от двата отбора. Всичко приключи, след като аз избрах "Берое". На мъжка приказка се разбрахме с другите отбори.

Вече дебютирахте с екипа на "Берое". Как се чувствате отново в родния отбор?

- Много е приятно. Дано става все по-добре с всеки изминал мач. Надявам се да се представям на ниво, а пък и отборът.

Вие самият в каква форма се чувствате, след като две седмици тренирахте индивидуално покрай раздялата с "Левски"?

- Не съм на особено добро ниво. Липсата на тези две седмици, в които бяха договорките с "Левски", ми се отразиха. Да тренираш индивидуално и с отбор има огромна разлика. Физически съм малко поизостанал от другите, но се надявам бързо да наваксам.

Какви са шансовете на новия ви тим през пролетта в първенството и двата мача с "Лудогорец" за купата?

- Много големи са. Отборът е показал досега, че е доста силен. Има силен дух и колектив, работи се професионално. Шансовете за шестицата и за продължаване напред за купата са добри.

Какви са първите ви впечатления от треньора Петър Хубчев?

- Той и целият треньорски щаб са уникални професионалисти. Работи се под страшна дисциплина, което мисля, че е най-важното за един отбор.

Какви са вашите лични амбиции през 2015 година?

- Надявам се да нямам контузии и да бъда здрав. За мен е важно най-вече да играя. Именно игровата практика ми липсваше досега. Надявам се да се преборя за титулярния състав. На никой мястото му не е гарантирано никъде.

Какви бяха причините за дългите преговори около разтрогването с "Левски"?

- Истината е, че с Пламен Крумов си искахме това, което сме заработили. "Левски" ни дължеше заплатите, които трябваше да получим до момента, в който казаха, че няма да разчитат повече на нас. Това, че сме искали евентуални заплати до края на договорите ни, са глупости.

В крайна сметка от "Левски" разплатиха ли се?

- Не са ми платили цялата сума. Дадоха част от нея. За останалите пари сме подписали споразумение.

Кой ви каза, че на вас няма да се разчита в "Левски"?

- На мен ми каза Георги Иванов. Съобщи ми, че треньорът няма да разчита на мен. Това беше единственото, което ми беше казано. Със Стойчо Стоев не съм имал нито един разговор. Още преди неговото идване се чуваше, че няма да се разчита на мен. Но така ми беше съобщено и предадено. Това е.

2014 година ли е най-тежката в кариерата ви? Получихте тежка травма в началото, а след това не успяхте да се наложите в "Левски".

- Даже не искам да се връщам назад и да си спомням изминалата година. Нямаше нещо приятно през нея с изключение на юбилея, който посрещнах с "Левски". Всичко друго не ми донесе добри спомени.

Какво е да участваш в честванията на 100-годишнината на "Левски"?

- Беше страхотно, нещо невероятно. За мен ще остане незабравимо изживяване. Празникът беше изключителен и на много високо ниво.

Преди година, когато подписахте с "Левски", очакванията към вас бяха големи. Счупването на крака ли изигра основна негативна роля в налагането ви на "Герена"?

- До голяма степен е така. Тръгнах силно в отбора. Хората разчитаха на мен. Бях в много добра спортна форма. За жалост контузията провали всичко. Лично не получих извинение от футболиста, който ме контузи. За жалост се получиха тези неща, които бяха доста грозни и груби. Имаше дори отчаяние в мен, че повече няма да играя футбол. Но попаднах на голям професионализъм тогава в "Левски". Изпратиха ме на нужното място и всичко е окей.

През лятото имахте да наваксвате много, а времето за подготовка беше малко.

- Така е. Времето наистина не стигна. Мислех, че ще получа нужната подкрепа, но за жалост не стана така и не проведох пълноценна подготовка.

Още след първите кръгове се смяташе за сигурно, че ще бъдете преотстъпен в "Локо" (Сф), а след това играхте срещу ЦСКА. Какво всъщност се случи тогава?

- Искаха да ме привлекат от "Локо" (Сф) под наем. "Левски" също искаше да ме преотстъпи, но решението беше изцяло мое. Аз отказах да отида. Исках да остана и евентуално, ако мога, да се наложа в отбора. Да се докажа по някакъв начин след тази травма. За жалост нямах много шансове да играя. Повече бях в дублиращия отбор.

Георги Иванов каза ли ви защо не разчита на вас?

- Нямах много разговори с него. Единствените бяха около евентуалното ми преминаване в "Локо" (Сф) като преотстъпен. След това вече нямах никакъв диалог с него.

Преди да преминете в "Левски", ви искаха и от ЦСКА. Сега не съжалявате ли, че избрахте "сините"?

- Не, не съжалявам за нищо. Всичко е минало и заминало. Гледам напред и дано всичко да е вече по-добре.

Бившият ви отбор Любимец попадна в едно голямо разследване за "черно тото". Как си обяснявате това?

- Дано са спекулации, налучквания и грешна информация. Нямам идея за какво става въпрос.

Вие докато бяхте там, нямахте ли такива впечатления?

- Тогава отборът вървеше много силно - победихме Лудогорец, "Ботев" (Пд). Всичко беше перфектно. Докато бях там, не мога да се оплача от нищо и не мога да кажа нищо лошо за който и да било в клуба. След това вече не знам какво се е случвало втория полусезон, защото бях в "Левски".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички