Андрей Аспарухов получи първите акции на "Левски"


Андрей Аспарухов получи първите акции на "Левски"
Снимка: sinyabulgaria.org

2096 0

Андрей, синът на голямата легенда на Левски Георги Аспарухов, получи днес първият купюр акции от ПФК Левски АД, дарени от тръст „Синя България”.

По този начин през март започна кампанията „Левски е твой”, след края на която част от акциите на най-големия български клуб се озоваха в над 1100 дребни акционери. Раздробяването на собствеността на клуба, което е една от големите цели на тръста, продължи и през цялата 2015 година, като към момента Левски има петима големи акционери – БТК, Иво Тонев, Александър Ангелов, Николай Иванов и привържениците на Левски чрез Тръст „Синя България”, което прави най-големият български клуб уникален за родните мащаби по структурата на своята собственост. До края на юни Левски се контролираше от Тодор Батков и бе изправен на ръба на фалита и отиване в аматьорския футбол.

„Отминаваща година е велика за Левски, защото се осъществи мечтаното от поколения частично преминаване на клуба в ръцете на неговите привърженици. Семейството на Аспарухов символично заслужава да бъде в началото на един такъв процес”, заявиха от Управителния съвет на тръста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички