Вечно или не, време е за дерби Левски - ЦСКА с италиански нюанс и "червена" мощ


Вечно или не, време е за дерби Левски - ЦСКА с италиански нюанс и "червена" мощ
Снимка: БГНЕС

3096 0

Тази седмица определено беше белязана от вълненията и драмите преди може би най-интересното дерби в българския футбол, което противопоставя Левски - ЦСКА. И докато цяла седмица имаше спорове дали това е Вечно дерби, или не, заради начина, по който Гриша Ганчев се озова на "Армията" и върна "червените" в Първа лига, то в деня на сами двубой можем само да си пожелаем красив футбол и по-добрият отбор да спечели.

Столичното дерби на националния стадион "Васил Левски" се очаква да се изиграе пред над 25 хиляди зрители, като това ще е най-посетеният мач и на двата тима от началото на сезона. ЦСКА влиза в мача като №2 в класирането на Първа лига с аткив от 27 точи, докато "сините" са с 3 по-малко.

Таблицата можеше да изглежда по коренно различен начин, ако "червените" бяха съумели да вземат поне един от последните си два мача - равенства срещу Етър и Пирин. Това позволи на Левски да настигме днешния си съперник и да има шанс да го задмине при победа. В същото време Левски е в серия от 3 победи и 1 равенство, като не е допускал гол в последните си 4 срещи от първенството.

Италианският специалист няма да изневери на стила си и ще заложи на идентичен състав от мача във Велико Търново. Габриел Обертан е напълно възстановен след контузията и ще играе срещу "червените".

Белчев има две въпросителни за състава. Той се колебае Барт или Чорбаджийски да си партнира с Николай Бодуров в центъра на отбраната. Другата въпросителна е свързана с левия фланг и кой измежди Кулма, Десподов и Меркада да играе там.

Треньорът Стамен Белчев изведе ЦСКА до две победи с по 3:0 над Левски откакто пое тима, но тогава "сините" бяха водени от Николай Митов, докато сега отборът от "Герена" ще бъде нареден от италиански специалист.

Вероятни състави:

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Панайотов, Гомес, Обертан, Вутов, Буш, Прохазка.

ЦСКА: Мерниаускас, Недялков, Барт, Бодуров, Дюлгеров, Пинот, Малинов, Тиаго, Кулма, Каранга, Манолев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички