В Стара Загора ще разберем готов ли е Левски да се бори за титлата


В Стара Загора ще разберем готов ли е Левски да се бори за титлата
Снимка: Официален сайт на Левски

2618 0

Днес предстои най-голямото предизвикателство за Левски, откакто Делио Роси пое отбора в началото на август. "Сините" имат изключително тежко гостуване в Стара Загора на Берое.

След силното начало на сезона за ЦСКА, много хора повярваха, че най-накрая е дошъл краят на хегемонията на Лудогорец и титлата може да се върне в София. След позакъснялата, но силна селекция в Левски, включваща привличането на супер треньор и някои доказани европейски играчи, мнозина повярваха, че и отборът от Герена може да се включи в борбата за титлата.

Ще има ли трибой за титлата, или най-доброто на което може да разчита Левски този сезон е третото място, до голяма степен ще разберем днес.

Столичани са в серия от 5 поредни загуби като гост на Берое! В последните си 11 мача срещу заралии Левски има само 2 победи, а последният успех в Стара Загора е от 16.09.2012 година.

Статистиката е достатъчно стряскаща, но не само това са аргументите на домакините. Отборът на Александър Томаш набира скорост - от началото на сезона има само 1 загуба, стабилността в защита е впечатляваща, а с привличането на опитен реализатор като Мартин Камбуров, беройци дават сериозна заявка за четвърти най-силен отбор през настоящата кампания.

Загуба на Левски тази вечер ще отдалечи тима на цели 8 точки от лидера ЦСКА и 7 от Лудогорец, което рано ще охлади амбициите на синия отбор в борбата за титлата. От друга страна - победата на това негостоприемно място ще запази разликата и ще покаже на конкурентите, че отборът е готов да надскочи себе си и да се бори до последно с останалите два гранда този сезон.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички