Те избраха да напуснат Левски - прогресираха или съжаляват?


Те избраха да напуснат Левски - прогресираха или съжаляват?
Снимка: Официален сайт на Левски

7234 0

Тези дни бившият защитник на Левски Аймен Белаид се завърна на "Герена", за да тренира с отбора. Това породи някои спекулации, че тунизиецът, който се запомни с добри изяви със синята фланелка, може да подсили състава на Делио Роси.

Белаид се раздели с английския Родъръм и в момента е без отбор. Това накара SportLive.bg да се поинтересува какво се случва с играчите, които в последните няколко години сами решиха да избягат от стадион "Георги Аспарухов". Било заради по-добри оферти, било, за да опитат ново предизвикателство.

Не е тайна за феновете, че напускането на играчи, които клубът иска да задържи, е много по-голяма рядкост от ситуацията, в която Левски иска да се раздели с футболист, но той не склонява лесно и това се превръща в сага.

Все пак, ако проследим нещата от сезон 2014/15 до 2017/18, виждаме, че има седем играчи, които са предпочели самоволно да напуснат "Герена". Това са Орлин Старокин, Валери Божинов, Аймен Белаид, Живко Миланов, Георги Костадинов, Божидар Краев и Мехди Бурабия. Ето какво се случва с тях към момента:

Старокин предпочете да отиде в кошмара на "сините" Иртиш, а оттогава насам е сменил 6 отбора. Понастоящем играе в Черно море, има 15 мача и 2 гола за тима. "Моряците" са на седма позиция в Първа лига.

Важно е да се отбележи, че Старокин не носи пари в касата на клуба.

Божинов се възползва от договорката си с Левски и напусна, за да заиграе в Италия, в непопулярния Тернана. И той не донесе пари на клуба. В момента бившият национал е без отбор и наскоро поиска да тренира с Левски, но не получи разрешение.

Аймен Белаид напусна, за да заиграе в Англия, за скромния Родъръм. През август обаче той се раздели с тима и в момента е без клуб. И той не донесе пари на "Герена" с трансфера си.

Живко Миланов премина в АПОЕЛ (Никозия), също без трансферна сума. Той е контузен, заради което не играе за клуба. Иначе преди това защитникът имаше 6 мача в квалификациите за Шампионска лига и 541 изиграни минути, 2 мача и гол за първенството и 164 минути на терена. Миланов не е играл от 28 октомври. Тимът му е на трето място в класирането.

Няма такъв играч, само ненужни, раздялата с повечето от които не е била лека.

Мехди Бурабия премина в Коняспор за сумата от 550 000 евро. Отборът му обаче не върви добре и е на 16-о място от общо 18 отбора в Суперлигата на Турция.

Полузащитникът играе сравнително редовно - в Лига Европа има 5 пълни мача, 14 в първенството, като минутите му на терена са общо 1256.

Божидар Краев - той осъществи първия си трансфер в чужбина, преминавайки в датския Мидтиланд. Това донесе на Левски половин милион евро.

Въпреки че тимът върви добре - втори е в елита, кариерата на Краев е в застой. Той има 3 мача в квалификациите за Лига европа, в които е играл 60 минути и е вкарал един гол.

В Суперлигата врачанинът има само 3 мача от 18 кръга и 86 минути на терена. За дубъла на Мидтиланд българинът е записал 2 мача, 3 гола и пълни минути на терена.

Георги Костадинов също разочарова феновете с желанието си да напусне Левски. Макар и това да се случи отчасти и по вина на ръководството. Той премина в израелския Макаби Хайфа със свободен трансфер. Отборът му сега е на осмо място, а българският национал е взел участие във всичките 11 мача в първенството. Записал е 731 минути, има и 1 попадение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички