Стефан Софиянски посочи какво липсва на Левски


Стефан Софиянски посочи какво липсва на Левски
Снимка: БГНЕС

2416 0

Бившият премиер Стефан Софиянски коментира ситуацията в любимия си клуб Левски. Както е известно, неговата дъщеря Ива е снаха на силния човек в управата на „сините“ Васил Божков. Синът на бизнесмена Антон и зет на бившия кмет на София пък е популярен като отявлен фен на ЦСКА.

Софиянски коментира каква е вероятност "сините" да се преборят срещу Лудогорец. "Във футбола всичко се случва, но е малко вероятно. Ако гледаме обективно, трудно бих направил такава прогноза. Преди време прогнозирах, че за мен скритият фаворит за титлата е ЦСКА. „Червените“ дълго градят отбор, Любо Пенев познава добре обстановката на "Армията". Той е треньор, който добре може да мотивира играчите. Видя се и в мачовете с Лудогорец. Развоят на предишния кръг дава шанса на Левски да се върне в битката за титлата, стига да направи изненада в неделя. Защото победа над Лудогорец ще е изненада", заяви той пред Канал 3.

"От финансова гледна точка изглежда очевидна стабилизацията. Поне това са сигналите. Не мога да преценя още концепцията за развитието на отбора. Много малко време Георги Дерменджиев е в Левски. Той имаше много успехи в Лудогорец, но тогава, както и сега, наследи състав. В Лудогорец бе помощник дълго време. Сега на „Герена" наследява играчи, които не е довел. Трябва първо да направи авторитет пред тях, а след това и стил. Тук не забелязвам някакъв особен напредък. Хубаво е, че бихме Черно море, но мач с един точен удар в двете врати гони публиката. Ще кажа какво липсва на Левски и за съжаление не виждам някакво развитие - на клуба му липсват левскари, това е проблемът. Бих бил по-спокоен, ако на „Герена" са някои измежду Емо Спасов, Ники Илиев, Наско Сираков, а от по-новото поколение Мъри Стоилов или Георги Иванов-Гонзо. Такива хора ни трябват в ръководството на Левски.

"Не сме се виждали. Там имаше едно семейно противоречие, в което не исках да взимам отношение - син-баща. Не трябваше и да взимам страна, нито дъщеря ми (смее се). Съвета вече го казах - на Левски му липсват левскари. Аз бях изненадан от това, че Васил Божков ще взима Левски. Но както виждате - намери се формулата, в която се разпореди и влезе "НОВЕ Холдинг". Не си представях, а и бях сигурен, че няма да видя Васил Божков директно на позиция в Левски, както беше в ЦСКА. Въпросът е до каква степен това е дългосрочен проект и до каква степен моментно решение. Защото Левски очевидно имаше нужда от някаква по-радикална подкрепа. Човекът, който беше преди "НОВЕ Холдинг" - Спас Русев, очевидно не можеше да се справи с това. Очевидно беше подставено лице, казвал съм го и друг път и не се притеснявам. Сега вече и при нас се задава трайно присъствие. Сега конфликтът е, че Васил Божков беше президент на ЦСКА".

А пред какви големи проблеми е изправен Георги Дерменджиев преди дербито с Лудогорец - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички