Стана ясна крупната сума, заделена в "Левски" за селекция


Стана ясна крупната сума, заделена в "Левски" за селекция

1997 0

Два милиона евро са средствата, обещани за селекция в "Левски" през зимата, твърди вестник "България Днес". Те ще влзат в касата на клуба след месец. Това ще стане след Общото събрание на акционерите, което бе насрочено за 23 ноември тази година в НДК. Тогава капиталът ще бъде вдигнат с 13 милиона лева, но засега не е ясно кой или коя фирма ще извади парите.

При положение че част от парите отидат за нови футболисти, то задържането на лидерството става по-възможно, смята клубната легенда Иван Вуцов.

"Отборът играе добре в последните мачове, вече се виждат резултатите от работата на треньора, казва бившият защитник и треньор на "сините". - Заслужено е на първото място в класирането. Но шампионатът е дълъг, дори още не е преполовен, така че ще има трудни мачове. Не знам какви са вижданията на Стоев и какво е положението в отбора, но никога не е лошо да се купи качествен футболист на проблематичен пост или на такъв, на какъвто липсва реална конкуренция. Аз съм далеч от съблекалнята и не мога да коментирам за кои постове трябват играчи, но Стойчо Стоев и Георги Иванов-Гонзо са наясно".

Че ще има зимна трансферна офанзива, призна и новият скаут на "сините" Христо Йовов.

"Ще търсим нови в атака, защото това е фазата, в която нещата куцат. Защитата е горе-долу формирована, но отборът може би има нужда от един централен бранител. Това е виждане на ръководството все пак и хората в него преценяват кое е най-важното. През зимата е трудно да се намерят футболисти, ако за тях не се плаща трансферна сума. Тези, които се взимат, трябва да паснат веднага в отбора", заяви Бижутера.

Самият Стойчо Стоев също призна, че ще се търсят нови играчи през зимната пауза.

"След зимната пауза се надявам новите попълнения, които ще вземе, да вдигнат нивото", заяви треньорът.

От свежите средства, които са очаквани на "Герена", трябва да бъдат заделени суми за разплащания към НАП и други длъжници, както и за ремонта на стадион "Георги Аспарухов" и базата на стадион "Раковски".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички